1-header.jpg

Gouden hockeyers te gast bij HC Rotterdam

31-8-2015
Nieuwsafbeelding
HC Rotterdam is komend weekeinde traditioneel gastheer voor het ABN AMRO Cuptoernooi, het voorbereidingstoernooi waaraan wordt deelgenomen door alle twaalf heren-hoofdklasseteams. Er wordt gestreden om de Jan Hagendijk-bokaal, vernoemd naar onze oud-voorzitter die ooit mede het initiatief tot dit toernooi heeft genomen. 

De teams kunnen voor het eerst weer beschikken over de internationals, die zich afgelopen zaterdag met Oranje in Londen hebben gekroond tot Europees kampioen. Het toernooi is voor de teams de laatste test voordat op zondag 13 september de competitie start.  

In het ABN AMRO Cuptoernooi spelen alle teams op donderdagavond een voorronde in de vorm van een drieluik. Heren-1 moet het in deze drieluik, die vanaf 20.00 uur wordt gespeeld op het veld van Leiden, opnemen tegen HGC en Bloemendaal. De eindstand van de drieluik is bepalend voor het programma op zaterdagmiddag. 

Op onze drie watervelden komen zowel op zaterdag als op zondag alle hoofdklasseteams één keer in actie. Op zaterdag spelen de nummers één, de nummers twee en de nummers drie van de voorronde tegen elkaar. Er zijn twee wedstrijdrondes: om 13.00 uur en om 15.00 uur. 

Op zondag spelen alle winnaars en alle verliezers van zaterdag tegen elkaar. De eerste wedstrijdronde start om 12.30 uur, de finaleronde om 14.30 uur. Alle teams zijn dit weekeinde gast van ABN AMRO. De sponsor biedt alle deelnemers op zaterdag een BBQ aan. Ook verblijven alle teams van zaterdag op zondag in Rotterdam. 

Bekijk voor het complete programma de toernooiwebsite: www.abnamrocup.nl
Voorwaarden & disclaimer