1-header.jpg

Kees Wortmann nieuwe coach Dames-1

21-3-2016
Nieuwsafbeelding
Kees Wortmann is met ingang van volgend hockeyseizoen de nieuwe trainer/coach van Dames-1. Kees (44) is de opvolger van David Gestel, die de dames nu voor het tweede seizoen onder zijn hoede heeft.  

Kees is oud-speler van Rotterdam. Als assistent-coach is hij werkzaam geweest bij HC Rotterdam (mannen) en HC Laren (vrouwen). De afgelopen jaren was hij coach van onder meer Aeolus, Zoetermeer en Cartouche. Kees heeft ruime ervaring op het gebied van individuele ontwikkeling en de toepassing van video-analyse. 

David Gestel is in het seizoen 2014-2015 aan de slag gegaan bij HC Rotterdam met een nieuw begeleidingsteam en een bijna volledig vernieuwd damesteam. Mede dankzij zijn inspanningen is Dames-1 nu een stabiele, hard werkende groep die zeker dit jaar een goede ontwikkeling doormaakt en meespeelt in de top van de Overgangsklasse. Onder leiding van David is Rotterdam afgelopen winter gepromoveerd naar de Hoofdklasse-zaalhockey. 

Bij HC Rotterdam wordt Kees Wortmann naast coach van de dames ook de nieuwe technisch directeur topjeugd. Hij volgt in die functie Peter Kalfsterman op. Peter heeft de afgelopen twee jaar een goede opvolging gegeven aan het beleid dat was neergezet door zijn voorganger Albert Kees Manenschijn en heeft daarin ook goede stappen gemaakt. 

Kees gaat als technische directeur topjeugd ook een bijdrage leveren aan het verder verhogen van kwaliteit van de opleiding en begeleiding van de jongste jeugd en de trainingen van de breedtesportteams.   

,,Kees heeft na zijn eigen hockeycarrière in Groningen gekozen voor het spelen bij HC Rotterdam in Heren- 1,’’ vertelt Boukje Vermeulen namens de Technische Commissie. ,,In die tijden is hij een echte clubman gebleken en is hij op diverse manieren onderdeel geworden van de groei binnen onze club. Wij waren heel blij met het feit dat Kees begin dit seizoen ervoor koos een team op HC Rotterdam onder zijn hoede te nemen. Toen de ruimte ontstond om hem te vragen als coach voor Dames-1 en als technisch directeur topjeugd hebben we niet getwijfeld.’’. 
Voorwaarden & disclaimer