1-header.jpg

Berend van Eldonk en Diede van Puffelen terug bij HC Rotterdam

24-3-2016
Nieuwsafbeelding
Doelman Berend van Eldonk en middenvelder Diede van Puffelen keren volgend seizoen terug in de mannenselectie van HC Rotterdam. Van Eldonk (22) is aangetrokken als vervanger van de vertrekkende keeper Pirmin Blaak en maakt de overstap van Hoofdklasser SCHC. Van Puffelen (24) verruilt Bloemendaal voor Rotterdam.

Beide spelers, die elk met Rotterdam een meerjarige contract zijn overeengekomen, hebben samen in de Rotterdamse jeugdteams gespeeld. Van Eldonk was tussen 2012 en 2014 tweede doelman achter Pirmin Blaak, kwam één jaar uit voor Overgangsklasser Victoria en speelt dit seizoen voor SCHC. Ook kwam hij, net als Van Puffelen, uit voor de nationale jeugdteams.  

Van Puffelen debuteerde bij Rotterdam in de Hoofdklasse maar komt sinds 2010 uit voor Bloemendaal. De laatste jaren maakte hij ook deel uit van de selectie van het Nederlands team. Hij heeft inmiddels acht interlands gespeeld.  

,,We kennen beiden goed en hebben natuurlijk de afgelopen tijd hun ontwikkeling goed in de gaten gehouden,’’ zegt bestuurslid tophockey Daan Vismans. ,,Wij zijn ontzettend blij dat Berend en Diede bij Rotterdam terugkeren.’’
Voorwaarden & disclaimer