1-header.jpg

Heren-1: nog steeds kans(je) op play-offs

21-4-2016
Nieuwsafbeelding
De kans is klein, maar er Ć­s een kans. Heren-1 kan zich nog altijd plaatsen voor deelname aan de play-offs, de eindstrijd om het landskampioenschap.

Twee van de vier play-off plekken zijn vergeven: aan Amsterdam en Oranje-Zwart. Kampong, HGC, Bloemendaal en Rotterdam strijden nog om de twee overige plaatsen.

De stand:
Amsterdam 21 46
Oranje-Zwart 21 45
Kampong 21 41
HGC 21 40
Bloemendaal 21 39
Rotterdam 21 38

Heren-1 speelt zondag tegen Oranje-Zwart, dat nog aast op de eerste plaats (en dus directe plaatsing voor de EHL). Dat geldt ook voor Amsterdam dat speelt tegen Bloemendaal. HGC treft hekkensluiter Voordaan, dat vecht voor de allerlaatste kans om directe degradatie te voorkomen. Kampong treft Den Bosch, waarvoor er niets meer op het spel staat. Kampong kan alleen worden ingehaald door HGC en Bloemendaal. Rotterdam kan in punten gelijk komen, maar heeft minder gewonnen wedstrijden dan Kampong.

Kortom, heel veel belangen voor iedereen.

Heren-1 kan de play-offs alleen bereiken door zelf van Oranje-Zwart te winnen, maar dan moeten HGC en Bloemendaal punten morsen. 

Indien Heren-1 zich plaatst voor de play-offs, dan begint het deze nacompetitie met een thuiswedstrijd. Die eerste play-off wedstrijd is komende woensdagmiddag, Koningsdag (!), om 16.00 uur.

Voorwaarden & disclaimer