1-header.jpg

Jeroen uit Oranje, Diede, Berend en Jochem in trainingsgroep

22-11-2016
Nieuwsafbeelding
Bondscoach Max Caldas heeft Heren-1-aanvoerder Jeroen Hertzberger laten weten dat hij vooralsnog niet meer zal worden opgeroepen voor Oranje. Daarentegen zijn drie Heren-1-spelers uitgenodigd voor de nieuwe trainingsgroep van het Nederlands elftal: Diede van Puffelen, Berend van Eldonk en Jochem Bakker.  

Behalve Jeroen worden ook aanvoerder Robert van der Horst en doelman Jaap Stockmann niet meer voor Oranje gevraagd. Caldas gaat aan het werk met een vernieuwde selectie met een WK in 2018 en de Olympische Spelen in 2020 als richtpunten. Komend jaar speelt Oranje de Hockey World League in Londen en het EK in Amsterdam. 

Voor de nieuwe trainingsgroep, waarvoor 22 spelers zijn uitgenodigd, staat van maandag 28 november tot en met vrijdag 2 december een trainingsstage inclusief een drietal oefenwedstrijden op het programma. 

Alle internationals die aan het Olympisch hockeytoernooi hebben deelgenomen hebben nog een poosje vrij-af. De nieuwe trainingsgroep is bedoeld als voorselectie voor de trainingsstage van Oranje in januari in Zuid-Afrika.Voorwaarden & disclaimer