1-header.jpg
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 3 thuiswedstrijd(en) en 7 uitwedstrijd(en) afgelast

zaterdag 27 november 2021
Tijd T/U Team Tegen team
08:20 Thuis M6E10 HC Pijnacker M6E5
08:20 Thuis J6E03 VMHC Pollux J6E1
08:30 Uit M8E04 Hockeyclub Barendrecht M8E3
08:30 Uit M8E10 Berkel Rodenrijs M8E7
08:30 Uit JD03 Hockeyclub Barendrecht JD2

Er zijn meer wedstrijden afgelast, klik hier voor alle afgelaste wedstrijden

Lars Verboom leidt vernieuwde mini-opleiding

29-5-2017
Nieuwsafbeelding
Lars Verboom gaat vanaf komend seizoen leiding geven aan de hockeytechnische opleiding van de jongste jeugd, de mini’s, van HC Rotterdam. Lars is in het dagelijks leven als docent lichamelijke opvoeding verbonden aan het Montessori Lyceum in Rotterdam. Bij HC Rotterdam is hij op dit moment trainer/coach van Jongens B1. Nieuw element in de jeugdopleiding wordt Urban Street Hockey (Urbey), een proefproject samen met enkele andere verenigingen in de regio Rotterdam. 

Bij HC Rotterdam hockeyen ongeveer 1.800 kinderen, waarvan zo'n 650 mini's. Daarmee heeft HC Rotterdam de grootste jeugdafdeling in de regio. Voor de mini’s heeft Rotterdam haar eigen minicommissie, die bestaat uit ruim twintig vrijwilligers (ouders). Het opleiden van de jeugd is voor de vereniging van cruciaal belang. Niet alleen voor de top, maar voor álle niveaus. Met ingang van het seizoen 2017-2018 slaat Rotterdam een nieuwe weg in met het opleiden van de mini's. Onze speerpunten 'leren, presteren, plezier' komen hierbij nóg meer naar voren. Het is aan Lars om onze jeugdopleiding naar een hoger niveau te tillen.  

HC Rotterdam wil de beste en de leukste jeugdopleiding van Nederland hebben. Belangrijke onderdelen van deze doelstelling zijn het verhogen van het niveau van de trainingsstof, het inzetten van ervaren trainers en het ontwikkelen van nieuwe innovatieve hockeyvormen. Wij willen ieder kind met veel plezier naar de training laten gaan. Hockey is leuk en dat moeten kinderen vanaf het allereerste moment ook zo ervaren. 

Urbey

Eén van de onderdelen die hieraan moet bijdragen is, samen met een aantal clubs uit de regio, een proef met Urbey: Urban Street Hockey. Daarnaast zullen de trainingen meer diversiteit krijgen, waarbij sport en spel moeten bijdragen aan de ontwikkeling van de motoriek van de kinderen.  Hockey is immers een moeilijke sport en is zelfs één van de snelste sporten ter wereld. Wij willen mede daarom ook meer ervaren (ouder)trainers bij de trainingen betrekken, de lijn die wij in dit seizoen zijn gestart zijn zullen we volgend jaar nog verder uitbouwen met de inzet en opleiding van (ouder)trainers. 

Zo veel teams, zo veel trainers en coaches. Daarom is communicatie van cruciaal belang. Een van de meest opvallende innovaties die we vanaf volgend seizoen gaan gebruiken is de Go4Hockey app waarmee veel informatie voor trainers en coaches makkelijk beschikbaar wordt. Zowel inhoud van de trainingen, filmpjes van basistechnieken uitgevoerd door topspelers (als kinderen dit bijvoorbeeld thuis willen oefenen) als eventuele beoordelingen kunnen hierop worden verwerkt, gedeeld en teruggevonden. 

Vragen hierover? Stuur een mail naar Sven-Olaf op [email protected]

Gerelateerd nieuws

22-11 ⛄ Mini's in de wintermaanden
Voorwaarden & disclaimer