1-header.jpg

Drie landskampioenen bij HC Rotterdam

27-6-2017
Nieuwsafbeelding
We hebben er drie landskampioenen bij! Meisjes B1 veroverde zaterdag het landskampioenschap door in de finale Weert met 3-1 te verslaan. Meisjes D1 behaalde de nationale titel zaterdag tijdens D-day, het eindtoernooi voor de beste D1-teams. Zondag prolongeerde Dames Veteranen-A (foto) de landstitel door een 3-0 zege op HGC in de finale.
 
Meisjes B1 bereikte de finale van de strijd om het landskampioenschap na een zinderende play-off tegen Gooische. De Rotterdamse meisjes verloren het eerste duel van de ‘best of three’-serie, maar sleepten daarna een beslissende derde wedstrijd uit het vuur. Winst in die wedstrijd leverde de finaleplaats op. In die eindstrijd werd Weert met 3-1 verslagen door treffers van Dieuwertje Meijer, Charlotte Hoctin Boes en Aprillia Molier.
 
Meisjes D1 had zich – ongeslagen - als beste van Zuid-Holland voor het eindtoernooi om de (officieuze) landstitel geplaatst. Onderweg naar de finale werd in de poulefase de eerste nederlaag van dit seizoen geleden: 0-1 tegen Laren. Via de kruisfinale stoomden de Rotterdamse meisjes door naar de eindstrijd, waarin Pinoké met 2-0 werd verslagen door treffers van Elaine Veldhuizen en Eef Lohle. Meisjes D1 werd eerder dit seizoen ook al landskampioen in de zaal.
 
Dames Veteranen-A prolongeerde het vorig jaar behaalde landskampioenschap door in de finale HGC met 3-0 te verslaan. Een week eerder had het team zich in de slotfase van de laatste competitiewedstrijd voor de strijd om de nationale titel geplaatst.
 
Tijdens de officieuze kampioenskampioenschappen voor tweede teams waren er landstitels voor Jongens A2 en Meisjes D2 van HC Rotterdam. Anna van der Veen (Meisjes C2) werd afgelopen weekeinde Nederlands kampioen shoot-out. Eerder al behaalde Meisjes A1 het landskampioenschap Super-A.
Voorwaarden & disclaimer