1-header.jpg

Selectie Heren-1 versterkt met jeugd en internationals

28-6-2017
Nieuwsafbeelding
De selectie van Heren-1 is voor komend seizoen versterkt met de aanvallers Albert Beltran en Nick Catlin. Albert (23), die recent is toegevoegd aan de nationale Spaanse selectie, komt over van Atlètic Terrassa. Nick (26) heeft ruim honderdnegentig interlands gespeeld voor Engeland en Groot-Brittannië en maakt de overstap van East Grinstead. 

,,Albert is een jonge aanvaller die juist met Terrassa kampioen van Spanje is geworden en die recent is opgenomen in de Spaanse selectie voor de Hockey World League in Zuid-Afrika,’’ vertelt Rotterdam-bestuurslid Mark van Rijn (tophockey). ,,Nick is sinds 2009 uitgekomen voor Engeland en heeft ervoor gekozen nu even niet beschikbaar te zijn voor de nationale ploeg. Deze twee spelers zijn een uitstekende versterking voor onze selectie.''
 
Albert is een aanvaller die ook op het middenveld goed uit de voeten kan. De afgelopen jaren maakte hij deel uit van de Spaanse jeugdploegen. Met het nationale team neemt hij volgende maand deel aan de Hockey World League in Johannesburg, Zuid-Afrika. Ook hoopt hij op een plek in de Spaanse selectie voor het EK in augustus in Amsterdam. 

Nick Catlin heeft de afgelopen jaren gespeeld bij verschillende topclubs waaronder Reading, Holcombe en East Grinstead in Engeland en Racing Club de Bruxelles in België. Met de nationale teams van Engeland en Groot-Brittannië heeft hij sinds 2009 deelgenomen aan vrijwel alle internationale toptoernooien. In totaal speelde hij honderdnegentig interlands.

In de nieuwe selectie krijgen ook Nick van Trigt en Hugo Mann, die doorstromen vanuit de eigen jeugdopleiding, een plekje. Dat geldt ook voor jeugdinternational Tjep Hoedemakers, die de overstap maakt van HC Oranje-Rood, voor Rolf Steenmetser, een voormalig jeugdinternational die overkomt van Rotterdam’s ‘zusterclub’ Beeston in Engeland, en voor Sijbrand Bolhuis, afkomstig uit het tweede elftal van HC Rotterdam.

 

HC Rotterdam heeft eerder al jeugdtalent Justen Blok toegevoegd aan de selectie voor komend seizoen. Ook zijn tussentijds de contracten met (jeugd)internationals Thijs van Dam en Jochem Bakker opengebroken en verlengd.


Voorwaarden & disclaimer