1-header.jpg

Versterkingen voor Dames-1

14-8-2017
Nieuwsafbeelding
Met oog op de na dit seizoen in te voeren Promotieklasse (tussen Hoofdklasse en Overgangsklasse) is de afgelopen weken versterking gevonden voor de selectie van Dames-1. De versterkingen komen uit eigen jeugd, Nederland, Argentinië, Engeland en China.
 
De Argentijnse oud-international Jimena Cédres, die afgelopen seizoen al voor Dames-1 uitkwam, is ook dit seizoen van de partij en neemt bovendien de in Nederland wonende oud-jeugdinternational Maria Sol Fernandez mee.
 
Keepster Lotte Teunisse keert terug bij Rotterdam. Zij verdedigde de afgelopen jaren het doel bij eerst Leonidas en later Push. De selectie van Dames-1 wordt verder versterkt met de Engelse oud-international Susie Gilbert, de verloofde van Nick Catlin, de Engelse aanwinst van Heren-1. Susie maakte tot vorig jaar deel uit van het Engelse team en heeft 99 interlands gespeeld.
 
Mede dankzij goede internationale contacten is recent de komst van twee Chinese speelsters beklonken. Zhao Yudiao (28) is met 230 interlands een ervaren aanvalster die met China een zilveren medaille veroverde tijdens de Olympische Spelen van Beijing. In 2010 werd zij door de internationale hockeybond FIH uitgeroepen tot ‘talent van het jaar’. Zij wordt vergezeld door haar jonge teamgenote Gu Bingfeng die al 31 interlands heeft gespeeld en beschikt over een goede ‘sleepcorner’.
 
Eerder zijn ook al enkele talenten uit de eigen jeugdopleiding aan de trainingsgroep van Dames-1 toegevoegd.
 
De na dit seizoen in te voeren Promotieklasse vormt de opmaat naar de Hoofdklasse. De terugkeer van Dames-1 op het hoogste niveau is de ambitie van HC Rotterdam. Dat geldt ook voor Dames-2 dat afgelopen seizoen uit de reserve-Hoofdklasse is gedegradeerd.
Voorwaarden & disclaimer