1-header.jpg

Hidde met Wereldteam naar Pakistan

9-1-2018
Nieuwsafbeelding
Heren-1-speler Hidde Turkstra maakt dezer dagen een mooie hockeytrip naar Pakistan. Hidde is uitgenodigd voor een wereldelftal (‘World XI’) dat twee wedstrijden gaat spelen tegen de Pakistaanse nationale ploeg. Ook oud-Heren-1-speler Roderik Weusthof, Rob Reckers, Ronald Brouwer en Philip Meulenbroek behoren tot de ‘geselecteerden’.
Het Pakistaanse hockey is in de afgelopen decennia achterop geraakt. Investeringen in buitenlandse coaches zijn door onder meer interne en politieke strubbelingen mislukt en de veiligheidssituatie heeft internationale ontmoetingen tegengewerkt.
In aanloop naar de nieuwe Pakistan Hockey League – een eigen kopie van de kortdurende Hockey India League met franchise-teams – worden er nu twee demonstratiewedstijden gespeeld met een World XI dat bestaat uit veel spelers die de afgelopen jaren als international zijn afgezwaaid. Er wordt gespeeld op 19 januari in de Pakistaanse stad Karachi een op 21 januari in de hoofdstad Lahore.
Ook Paul Litjens en Floris-Jan Bovenlander behoren tot de Nederlandse afvaardiging. Beide oud-internationals zijn nog altijd mateloos populair in Pakistan en krijgen een plekje in de Hall of Fame.
,,Dit was een uitnodiging die je als hockeyer natuurlijk niet kan afslaan,'' zegt Hidde. ,,Ik ben met Oranje al wel eens in India geweest, maar nog nooit in Pakistan. Ik ben reuze benieuwd hoe het hockey nu leeft.'' 
Voorwaarden & disclaimer