1-header.jpg

Nieuwe commissie Sportiviteit & Respect

14-2-2018
Nieuwsafbeelding
Op zaterdag 31 maart houden we ons symposium Sportiviteit & Respect. Het symposium, dat is georganiseerd in nauwe samenwerking met de KNHB  en Rotterdam Sportsupport, is de aftrap van een grote project. Op de achtergrond werkt onze nieuwe commissie Sportiviteit & Respect. Deze commissie bestaat uit:

Erna Truijens - Erna is als bestuurslid bij HC Rotterdam verantwoordelijk voor Communicatie & Evenementen. Haar twee puberzoons hockeyen al vanaf de jongste jeugd bij HC Rotterdam en Erna is immer enthousiast en betrokken. Onder haar bezielende leiding wordt Sportiviteit & Respect gedurende de komende jaren vormgegeven en uitgedragen binnen en buiten onze club.
Graag wil ze haar commissie verder uitbreiden gezien de veelomvattendheid van deze campagne. 
 
Anneke van Scheppingen - Mijn beide dochters spelen met veel plezier hockey. Eén speelt in een regioteam en de ander in een topsportteam. Oké, ik geef het toe: soms ben ik die hele gedreven supporter langs het veld, maar respect en sportiviteit blijft voor mij de basis. Iedereen leeft op zijn eigen wijze mee met de wedstrijd. De één wat fanatieker dan de ander.
Maar te vaak zijn er, naast alle bijzondere en leuke sportieve momenten, voorbeelden te noemen waarbij we ons met mogen afvragen of dit niet anders moet. Ik denk dat de meeste hockeyliefhebbers deze momenten wel herkennen. Toch?
 
Jessica Helios - Na van klein meisje tot student ooit op de grasvelden van ons oude complex te zijn begonnen, heb ik als lijncoordinator de eerste stappen gezet om hockey van een andere kant te belichten. Nu ik sinds een tijdje samen met echtgenoot en dochter op de club rondloop, viel het me op dat gedrag en omgangsvormen niet altijd sportief zijn en vind ik het leuk om een bijdrage te leveren om met z’n allen ons HC Rotterdam-hart te laten zien.
 
Paul Everts - Ik heb zelf helemaal geen hockey-achtergrond. Mijn sportroots liggen op de tennisbaan. Kennismaken met de tegenstander en wat drinken na de wedstrijd behoren bij de rituelen van de competitie. Laten we onze kinderen en onszelf aanspreken dat sport niet alleen een wedstrijd is maar ook een gezellige ontmoeting. Sportiviteit en respect ontstaat pas als je elkaar een beetje leert kennen.
 
Op de foto van links naar rechts: Anneke, Paul, Erna en Jessica.
Voorwaarden & disclaimer