1-header.jpg

Golden Girls Meisjes B1 (opnieuw) landskampioen

23-6-2018
Nieuwsafbeelding

Meisjes B1 (MB1) heeft zaterdag in het Wagener Stadion in Amstelveen de nationale titel geprolongeerd. In de finale tegen Deventer scoorden beide teams elk één keer. De beslissende shoot-outs werden door Rotterdam beter genomen, waarna de speelsters een gouden medaille omgehangen kregen door bondscoach Alyson Annan.

Maar liefst acht tweedejaars meiden uit dit team zijn nu drie keer op rij landskampioen geworden: een prestatie van formaat van deze Golden Girls. Zes meisjes uit deze lichting hockeyden jaren geleden al samen in ME1 en hebben vervolgens ieder haar eigen pad gevolgd via MD3, MD2, MD1, MC2, MC1 en /of MB2 om dit seizoen samen MB1 te vormen. Voor 7 speelsters was dit de tweede gouden medaille: 5 met een basisplaats in het team en 2 als invalster tijdens play-offs en NK-finale in 2016. Voor Pieke was dit de derde landstitel als reservekeepster, waarbij zij dit jaar een glansrol vertolkte bij de shoot-outs in de laatste wedstrijden.

Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst, maar wij hopen nog lang te genieten van de inzet, het talent en plezier van de speelsters van dit team.

Voorwaarden & disclaimer