1-header.jpg

Twee Ierse internationals voor Heren-1

4-7-2018
Nieuwsafbeelding
HC Rotterdam heeft voor komend seizoen de Ierse internationals Sean Murray en Mark Ingram vastgelegd. Ook Timo Goor (Cartouche) is aan de selectie toegevoegd.
Middenvelder Sean Murray (21) komt over van de Ierse club Lisnagarvy. Hij maakt sinds 2015 deel uit van de Ierse nationale ploeg, waarvoor hij inmiddels meer dan dertig wedstrijden heeft gespeeld. Keeper Mark Ingram (24) komt over van Pembroke Wanderers HC. Hij is sinds 2014 Iers international (20 caps). Ierland heeft zich geplaatst voor deelname aan het WK, later dit jaar in India.
Timo Goor (23) speelde bij Amsterdam en in de top van de Overgangsklasse bij Klein Zwitserland en Cartouche. Hij is opgeleid bij Almeerse HC en kwam ook uit voor de nationale jeugdselecties en Jong Oranje.
 
Eerder al waren international Tristan Algera, de Australiër Glenn Turner en Marnix Kleinsman als nieuwe spelers bekendgemaakt. Uit de eigen jeugdopleiding komt Romeo Pace, die afgelopen seizoen bij Victoria in de Overgangsklasse heeft gespeeld. Met Romeo komt ook Tom Geuskens over van Victoria. Jeugdspelers Sjoerd Verhagen en Thomas van Dillen krijgen een opleidingsplek bij de selectie. Zij zijn onlangs met Rotterdam A1 landskampioen geworden.
 
,,Met deze spelers hebben we in veel opzichten een mooie balans gevonden tussen de ontwikkeling van jonge spelers en de inzet van ervaren spelers,’’ zegt voorzitter Diederik Chevalier. ,,We hebben er alle vertrouwen in dat we op het hoogste niveau kunnen meespelen om de prijzen.’’
Voorwaarden & disclaimer