1-header.jpg

Versterkingen voor Heren-1: Kiwi's en eigen jeugd

16-5-2019
Nieuwsafbeelding
De selectie van Heren-1 is voor komend seizoen versterkt met twee internationals van Nieuw-Zeeland: aanvaller Hugo Ingles en verdediger Kane Russell. Ook krijgen de A-junioren Olivier Hortensius, Menno Boeren en Robin Duran een kans zich in de selectie te spelen.

Hugo Inglis (27) is een oude bekende. In het seizoen 2014-2015 kwam hij ook al uit voor Rotterdam. De afgelopen jaren speelde hij voor de Belgische topclub Braxgata. Recent is hij in eigen land uitgeroepen tot ‘Speler van het jaar’. Hugo kwam tot nu toe 216 keer uit voor Nieuw-Zeeland.

Kane Russel (26) is een ervaren verdediger. Ook hij speelde de afgelopen jaren in de Belgische competitie, bij Royal Léopold waarmee hij afgelopen zondag landskampioen is geworden. Kane is ook een gerenommeerd strafcorner-schutter en is 138 keer voor Nieuw-Zeeland uitgekomen.

,,Met Hugo en Kane voegen we ervaring toe aan onze selectie,’’ zegt Friso van Deursen, bestuurslid tophockey. ,,Die extra ervaring is nodig na het vertrek van Hidde Turkstra en Simon Egerton. Wij zijn er van overtuigd dat Hugo en Kane onze verjongde selectie versterken en dat onze jonge spelers veel van hen kunnen leren.’’

Naast de twee ervaren 'Kiwi's' voegt HC Rotterdam drie jeugdspelers aan de selectie toe: Olivier Hortensius (16), Menno Boeren (17) en Robin Duran(17). Zij hebben recent hun debuut in de Hoofdklasse gemaakt. Zij starten in augustus met de trainingsgroep van Heren-1 en krijgen de gelegenheid een plaats bij de eerste achttien spelers te bemachtigen. Olivier en Menno maken op dit moment ook deel uit van het Nederlands team onder 18 jaar. 

,,Olivier, Menno en Robin hebben met hun goede ontwikkeling een plek in de trainingsgroep van Heren-1 afgedwongen,’’ vervolgt Van Deursen. ,,Met het doorschuiven van dit trio richting Heren-1 onderstrepen wij als club te investeren in onze eigen jeugd.’’ 
Voorwaarden & disclaimer