1-header.jpg

Overdracht social media-accounts & spelregels social media

29-8-2019
Nieuwsafbeelding
Veel van de (jeugd)teams van HC Rotterdam hebben eigen social media-accounts. Deze zijn gekoppeld aan de teamnamen en worden vaak beheerd door ouders. Het nieuwe seizoen gaat beginnen. In veel gevallen zijn de 'account-beheerders' met hun kind meeverhuisd naar een nieuw team. Het is een goed gebruik dat de social media-accounts worden overgedragen. 

Neem voor die overdracht contact op met de manager van het team waaraan de social media-accounts zijn gekoppeld. Laat s.v.p. aan het social-mediateam weten wie de nieuwe beheerders zijn.

Spelregels

HC Rotterdam stimuleert het gebruik van deze media omdat het een bijdrage kan leveren aan het creëren van een positief imago van de hockeysport in het algemeen en dat van HC Rotterdam en het clubgevoel in het bijzonder. Bovendien stelt het gebruik van social media de vereniging en haar leden in staat op moderne wijze te communiceren. 

Het op een goede, ordentelijk wijze omgaan met social media vereist ook een bewustzijn van risico’s. Foutieve, onjuiste en/of kwetsende berichtgeving kan (grote) gevolgen hebben voor de vereniging, haar teams, haar leden, haar sponsors en andere belanghebbenden.

Voor een goed gebruik van social media hebben we een paar richtlijnen en spelregels opgesteld.


Voorwaarden & disclaimer