1-header.jpg

Vervanging kunstgrasmat stadion in de winterstop

7-1-2020
Nieuwsafbeelding
In de winterstop wordt de toplaag van het kunstgrasveld in het stadion vervangen, in opdracht van gemeentelijk Sportbedrijf Rotterdam, vanwie de club alle velden huurt. 

Na de voorbereidende werkzaamheden in december zijn de rollen kunstgras op 6 januari geleverd. Inmiddels is het veld voorzien van de nieuwe kunstgrasmat en worden de stroken aan elkaar gelijmd en bevestigd in de klemgoten langs de zijkant. Vervolgens worden de losse items als cirkels, strafbalstip, strafcorneraangeefpunt etc. uitgesneden en geplakt. Tot slot worden nieuwe slagplanken bevestigd langs de onderzijde van het hek en wordt nog een aantal aanpassingen aan het hekwerk uitgevoerd.
De planning is dat de werkzaamheden volgende week zijn afgerond.

De vervangen nylonmat vertoonde slijtage en werd hierdoor op bepaalde plekken te glad. De mat werd hierdoor niet goedgekeurd volgens FIH-normen voor internationale wedstrijden. Slijtage is een algemeen beeld bij nylonkunstgrasmatten, die daarmee niet langer verantwoord zijn vanuit economisch en duurzaamheidsperspectief. 

Als eigenaar van de velden heeft Sportbedrijf Rotterdam als eis gesteld dat de huidige nylonmat vervangen wordt door een toplaag met een zogeheten PE-vezel. 
Wij zijn blij dat ook de nieuwe mat weer een topmat is: de Greenfields TX Elite. Soortgelijke kunstgrasvelden ligger ook in het Wagener Stadion en op de hoofdvelden van Kampong en Den Bosch.
Voorwaarden & disclaimer