1-header.jpg

Nieuwe stadionmat klaar voor actie!

6-2-2020
Nieuwsafbeelding
In de winterstop is de toplaag van het kunstgrasveld in het stadion vervangen, in opdracht van gemeentelijk Sportbedrijf Rotterdam, eigenaar van onze velden. De werkzaamheden zijn inmiddels afgerond, de keuring heeft plaatsgevonden en het veld is door Sportbedrijf Rotterdam vrijgegeven voor trainingen en wedstrijden.

De eerste teams hebben deze week al getraind op het stadion en de geluiden zijn positief. De nieuwe toplaag is de Greenfields TX Elite, met een zogeheten PE-vezel. Soortgelijke kunstgrasvelden liggen ook in het Wagener Stadion en op de hoofdvelden van Kampong en Den Bosch.
We zijn blij dat de werkzaamheden goed zijn verlopen en danken Sportbedrijf Rotterdam en CSC Sport voor de fijne samenwerking. 

De vervangen nylonmat vertoonde slijtage en werd hierdoor op bepaalde plekken te glad. De mat werd hierdoor niet goedgekeurd volgens FIH-normen voor internationale wedstrijden. Slijtage is een algemeen beeld bij nylonkunstgrasmatten, die daarmee niet langer verantwoord zijn vanuit economisch en duurzaamheidsperspectief. 

Voorwaarden & disclaimer