1-header.jpg

HC Rotterdam is nu ook 'sportplus'

14-1-2020
Nieuwsafbeelding
Onze club is nu ook een 'sportplusvereniging'. Rotterdam telt 28 van dit soort verenigingen: vitale clubs met een veilig sportklimaat, gezond, sterk en maatschappelijk ondernemend. 

Sportwethouder Sven de Langen (links op de foto) en directeur Gert-Jan Lammens (rechts) van Rotterdam Sportsupport hebben maandagavond het bijbehorende sportpluscertificaat uitgereikt aan voorzitter Diederik Chevalier en bestuurslid Erna Truijens.

De Rotterdamse sportplusverenigingen hebben elk een speciaal aanbod voor uiteenlopende aandachtsgebieden. Zo wordt er onder meer sport- en beweegaanbod geboden in combinatie met de aanpak van laaggeletterdheid, eenzaamheid en overgewicht. Maar ook duurzaamheid, werkloosheid, en overige uitdagingen waar de wijk en de stad mee te maken hebben. Door de combinatie te vinden met sport ontstaat er waardevolle samenwerkingen. Voor de club, de Rotterdammer en de stad.

Het sportpluscertificaat is een initiatief van Rotterdam Sportsupport, de organisatie die in de stad amateursportverenigingen ondersteunt. Een onafhankelijke commissie toetst de vereniging op onder meer vitaliteit, maatschappelijk ondernemerschap en sportklimaat. Een sportplusvereniging is een sterke samenwerkingspartner voor partijen uit onder meer de zorg, het onderwijs en re-integratie.
Voorwaarden & disclaimer