1-header.jpg

Automatische planning veldverlichting

3-3-2020
Nieuwsafbeelding

Na een intensieve training ligt de prioriteit voor de meeste spelers bij het lessen van de dorst en wordt niet altijd gemeld dat de veldverlichting kan worden uitgeschakeld, waardoor deze onnodig  blijft branden op een leeg veld. Met de start van de tweede seizoenshelft is de veldverlichting zo ingesteld dat deze 15 minuten na de laatste training automatisch overschakelt op de comfortstand (10%) en vervolgens na 15 minuten uitgaat.

 

HC Rotterdam was in 2017 de eerste vereniging, die vanuit een bestaande situatie de veldverlichting in één klap verduurzaamde met energiezuinige LED-lampen. Deze omschakeling levert de vereniging een besparing op. Desalniettemin zijn de kosten met vijf avonden trainingen op zeven velden nog steeds aanzienlijk.
Om energie en kosten nog verder te besparen is overgegaan tot het inplannen van een automatisch schema. Voor dit schema zijn de tijden van de reguliere trainingen aangehouden. Als er een andere planning is of bijv. een training of oefenwedstrijd uitloopt, kan de verlichting door het barpersoneel weer worden ingeschakeld. Vanzelfsprekend kan je ook bij de bar melden dat verlichting eerder kan worden uitgeschakeld wanneer het veld niet in gebruik is.

 

Voor het inschakelen van de veldverlichting is de ‘avondklok’ ingesteld, waarmee de verlichting automatisch 30 minuten voor zonsondergang wordt ingeschakeld op trainingsdagen. De komende weken zullen uitwijzen of dit tijdvak voldoet of nog moet worden aangepast.
Heb je op- of aanmerkingen over deze nieuwe planning? Stuur een mail naar de clubmanager.

 

LED-verlichting clubhuis

Wij verwachten deze maand ook het gehele clubhuis te kunnen voorzien van LED. Het is wachten op de levering door Sportverlichting.com en dan kan volgende week hopelijk worden gestart met het aanbrengen van de nieuwe lampen.  Zo slaat HC Rotterdam nóg een slag  op gebied van duurzaamheid.

Voorwaarden & disclaimer