1-header.jpg

Inleveren trainings- en keepersmaterialen

22-6-2020
Nieuwsafbeelding

In de week van maandag 22 juni tot en met vrijdag 26 juni zijn de laatste trainingen van seizoen 2019-2020. De materiaalcommissie biedt de teams en keepers gelegenheid om deze week zowel de tassen met trainingsmaterialen als de complete keeperstas in te leveren op de club. Ook de aanvoerdersbanden en evt. de nog niet ingeleverde zaalmaterialen (keepersriempjes en zaalbal) kunnen worden ingeleverd.


Inlevermomenten trainings- en keepersmaterialen
Dinsdag 23 juni tussen 17.00-20.00 uur
Donderdag 25 juni tussen 17.00-20.00 uur
Vrijdag 26 juni tussen 17.00-20.00 uur

Trainingsmaterialen
Bij de trainingsmaterialen kan het zijn dat je als team de huidige materialen volgend seizoen wilt blijven gebruiken en dat je dus geen gebruik maakt van de mogelijkheid om ze in te leveren. Fijn als je dit dan aangeeft bij de commissie via de mail.

Let op: als de materiaalcommissie de tassen met trainingsmaterialen deze week niet heeft ontvangen en ook geen bericht in de mailbox heeft over onderlinge overdracht, geldt een toeslag van € 50,00 voor het betreffende team uit het huidige seizoen.


Voor de trainingsmaterialen is een inleverstation ingericht in het clubhuis boven. Houd bij het vormen van de rij en het inleveren rekening met de 1,5 meter afstand. Voor de teruggave van de borg voor de trainingsmaterialen gelden de volgende voorwaarden: 

  • De ballentas(sen) moet(en) volledig zijn gevuld met witte ballen. Het hoeven niet de originele ballen met clublogo en het juiste nummer te zijn. Als voorwaarde geven we mee dat de ballen wit zijn en in goede staat.
  • Voor de (regio)topteams, die een tas waterballen hebben ontvangen, geldt dat ze ook allemaal waterballen moeten inleveren.
  • Naast de ballentas(sen) is een extra tas overhandigd met 20 pionnen en 8 hesjes. De hesjes moeten gewassen worden ingeleverd. De kleur van de pionnen is niet van belang. 


Voor het inleveren van extra clubmaterialen staat de groene retourton in de hal van het clubhuis. Bij teveel ingeleverde materialen vindt geen verrekening plaats met een team.


Borg en verrekening evt. kosten

De borg wordt alleen terugbetaald als de materialen en uitrusting compleet worden ingeleverd. De borg is contant ontvangen en wordt contant in een envelop uitbetaald. Indien materialen ontbreken of niet langer kunnen worden gebruikt, worden deze via de pin in rekening gebracht bij de persoon die de materialen komt retourneren. Het is dus belangrijk om een bankpas mee te nemen.


Keepersmaterialen

De keeperstas kan in de hal van het clubhuis worden ingeleverd. De borg wordt alleen terugbetaald als de uitrusting compleet wordt ingeleverd.
Voor de keepersmaterialen geldt dat deze allemaal moeten worden ingeleverd aan het einde van het seizoen, in ieder geval door de keepers bij de mini's, D- en C-teams. Dit omdat de materialen moeten worden nagelopen, evt. aangepast aan de lichaamslengte, maar er ook wordt gekeken wat moet worden aangevuld. Wanneer een keeper halverwege het seizoen aanklopt voor nieuwe materialen is niet alles op voorraad. 


Als de wens bestaat de keeperstas te gebruiken i.v.m. een hockey- of keeperskamp in de zomermaanden kan dit alleen na schriftelijke toestemming van de materiaalcommissie. 


Extra momenten voor inleveren keepersmaterialen
Donderdag 2 juli tussen 18.00-20.00 uur
Vrijdag 3 juli tussen 18.00-20.00 uur


Uitgifte trainingsmaterialen

Voor teams die na 26 juni willen trainen in de nieuwe teamsamenstelling is op dinsdag 30 juni as gelegenheid om van 16.00-20.00 uur de trainingsmaterialen op te halen, tegen contante betaling van € 100,00 borg. 


Maatregelen i.v.m. corona

  • Kom zoveel mogelijk alleen.
  • Houd bij het vormen van de rij en het inleveren rekening met de 1,5 meter afstand.
  • Gezondheidsklachten? Vraag een ander deze taak van je over te nemen.
  • Ontbrekende trainingsmaterialen dienen met pin te worden betaald


Met specifieke vragen of verzoeken kan een mail worden gestuurd naar de materiaalcommissie.

Voorwaarden & disclaimer