1-header.jpg

Hockeycompetities stilgelegd, alleen jeugd mag trainen

14-10-2020
Nieuwsafbeelding
De overheid heeft de competitie na slechts vijf weken voorlopig stilgelegd voor zowel de jeugd als senioren. Daarnaast mogen spelers van achttien jaar en ouder niet meer trainen. 

Dat is het gevolg van de kabinetsmaatregelen die dinsdagavond bekend werden gemaakt en vanaf vanavond 22.00 uur ingaan.

De jeugd, tot achttien jaar, mag blijven trainen. Tijdens trainingen hoeven ze geen anderhalve meter afstand te houden. Toeschouwers zijn helaas niet toegestaan en na afloop dient het complex direct te worden verlaten. Het clubhuis blijft gesloten.

Klap voor het tophockey
De nieuwe maatregelen lijkt extra hard aan te komen bij de ploegen in de Hoofdklasse Dames en Tulp Hoofdklasse Heren. Er werd gehoopt dat hockey als professionele sport gerekend zou worden. Net zoals wat bij de eredivisie voetbal het geval is. Dat is helaas niet het geval. De uitzondering geldt alleen voor sporters met een olympische A-status.

Het positieve nieuws is dat de internationals van Oranje wel mogen blijven trainen, omdat zij de olympische A-status hebben.

De KNHB zegt woensdag, na overleg met NOC*NSF en de andere sportbonden, meer duidelijkheid te kunnen geven over de precieze consequenties voor de hockeysport. Aldus Hockey.nl.

Houd daarom de website goed in de gaten.
Foto: Ruud Stork
Voorwaarden & disclaimer