1-header.jpg

De Rotterdome staat!

15-10-2020
Nieuwsafbeelding
Missie geslaagd! De Rotterdome staat en dus beschikt HC Rotterdam vanaf dit moment over haar eigen hal voor zaalhockey. Met de vier velden is het mogelijk dat alle jeugd- en miniteams dadelijk iedere week één keer in de Rotterdome trainen. De topteams die een tweede keer trainen, zullen voor die extra training moeten uitwijken naar een van de andere zalen in de regio. Er wordt ook gekeken naar de capaciteit voor onze seniorenteams, die in de zaal willen trainen. Zij worden hierover nog ge├»nformeerd.
Ook is met de KNHB afgesproken dat alle Rotterdamse zaalteams in ieder geval één keer in de Rotterdome worden ingepland voor hun wedstrijden.  

Kijkje in de Rotterdome
Helaas is het op dit moment niet mogelijk om een opening te organiseren. Gelukkig hebben we wel veel beeldmateriaal kunnen plaatsen op social media en vind je hieronder ook nog wat links. Binnenkort ook meer nieuws op Rotterdam-TV. Houd dit in de gaten.

Komende weken
De eerste klus is om de sportvloer in de hal te leggen. Hiermee gaan we volgende week aan de slag. Na de herfstvakantie wordt de Rotterdome voor het eerst in gebruik genomen. Het Wolfert Dalton maakt gebruik van het zaalgedeelte voor de indoor gymlessen tijdens de renovatie van hun schoolgebouw. De achterste helft is voorlopig nog 'gewoon' kunstgras en wordt gebruikt voor veldtrainingen en wedstrijden van de mini's op zaterdag. 
Als er eind november definitief groen licht is voor zaalhockey wordt ook in deze helft een zaalvloer gelegd. Binnenkort volgt meer informatie over de mogelijkheid om eventueel al eerder te gaan trainen op de zaalvloer in de Rotterdome.

Dank, dank, dank
Het was een enorme klus om onze eigen blaashal te realiseren. Het begon met een ambitieuze zaalcommissie, die samen met het bestuur de mogelijkheden heeft onderzocht, subsidies heeft aangevraagd en verschillende offertes heeft opgevraagd. Vervolgens is via crowdfunding het aankoopbedrag ingezameld en in de laatste fase waren de Rotterdomecommissie en het clubmanagement betrokken bij de realisatie, organisatie en het regelen van de aanpakkers. De afgelopen dagen hebben bijna 200 vrijwilligers zich ingezet om de hal op te bouwen. Echt een klus, waar wij als club samen de schouders onder hebben gezet. Iets om trots op - en dankbaar voor- te zijn!
Voorwaarden & disclaimer