1-header.jpg

Update 17 november: maatregelen weer iets versoepeld

17-11-2020
Nieuwsafbeelding
Het kabinet maakte dinsdagavond bekend dat de gedeeltelijke lockdown in ieder geval tot half december blijft bestaan. Gezondheid blijft onverminderd op nummer één, maar samen sporten is een belangrijke uitlaatklep. Gelukkig kan de jeugd nog actief blijven en kunnen ook de senioren, trimmers etc vanaf 23 november weer trainen in viertallen. 

Jeugd en mini’s 
De jeugd en mini’s kunnen blijven trainen en onderlinge wedstrijden spelen. Vanaf maandag 23 november gaan de jeugd- en E-teams 1x in de week trainen in de Rotterdome. De 1e jaars E-teams, F-teams en de kabouters trainen nog even buiten en gaan dan genieten van de winterstop.
Voor alle teams geldt dat het mogelijk is om een velddeel te reserveren voor een veldtraining. Het team moet wel zelf zorgen voor een trainer. 

Geen toeschouwers bij trainingen en oefenwedstrijden
De regel dat toeschouwers niet zijn toegestaan op het complex blijft onverminderd van kracht. Per team is voor de oefenwedstrijden het maximum aantal volwassenen gesteld op 3 personen, incl. de scheidsrechter/spelbegeleider.

Senioren, trimhockey en Sevens
Na de periode van aangescherpte maatregelen is het weer mogelijk voor de leeftijdscategorie 18+ om met vier spelers te trainen in een vaste samenstelling. Meer informatie staat in het separaat nieuwsbericht op de website.
Ook Dames-1 en Heren-1 zullen de veldtrainingen in viertallen hervatten.

Herstart competitie 
Belangrijk uitgangspunt is dat alle competities worden hervat zodra dat door de overheid weer wordt toegestaan. Omdat het tot halverwege december niet mogelijk is om competitiewedstrijden te spelen, is het volgens de KNHB niet mogelijk om dit seizoen nog een zaalcompetitie en/of midwintercompetitie te organiseren.
Voor de herstart van de veldcompetitie in januari of februari heeft de KNHB twee scenario’s uitgewerkt. 

Aanpassing sportprotocol
In het Protocol verantwoord sporten verwerken NOC*NSF en de sportbonden steeds de nieuwe maatregelen.

Wij doen er alles aan om er een mooie hockeywinter van te maken voor al onze leden. Waarbij zoveel mogelijk teams in de Rotterdome of op het veld terecht kunnen. Natuurlijk zijn wij hierbij afhankelijk van de regelgeving vanuit de overheid, KNHB en Veiligheidsregio en zullen wij ons ook altijd aan deze richtlijnen houden voor een ieders veiligheid.Voorwaarden & disclaimer