1-header.jpg

Hockeywinter op HC Rotterdam

10-11-2020
Nieuwsafbeelding

De KNHB heeft naar aanleiding van de aangescherpte maatregelen in het kader van  corona een streep gezet door de zaal- en midwintercompetitie. In plaats daarvan zijn twee scenario's uitgewerkt voor de herstart van de veldcompetitie. Hierdoor hebben wij ook onze plannen voor de wintermaanden aangepast.

Vrijwilligers en medewerkers werken er hard aan om er een mooie hockeywinter van te maken. Natuurlijk zijn wij hierbij afhankelijk van de regelgeving en wordt hierin voortdurend een beroep gedaan op ieders flexibiliteit. Op basis van de kennis van dit moment zijn de volgende plannen opgesteld voor de winterperiode: 

Mini's en jeugd

  1. Zodra weer kan worden gespeeld tegen andere clubs zal de veldcompetitie worden hervat. Hierdoor kunnen onze plannen voor een alternatieve zaalcompetitie met andere clubs helaas in de koelkast.
  2. Natuurlijk zijn wij allemaal hartstikke benieuwd naar onze nieuwe Rotterdome. De tweede helft van de zaalvoer is gelegd, dus kunnen onze jeugd- en E-teams vanaf 23 november zaalhockeyen in de Rotterdome. In de weekends worden onderlinge wedstrijden en leuke clinics gepland. 
  3. In de periode 23 november t/m 17 december (kerstvakantie) trainen alle teams  1x per week in de zaal. Het is mogelijk om daarnaast ook een veldtraining te plannen, maar de trainer voor deze veldtrainingen wordt in deze periode niet gefaciliteerd door de club.  Bespreken van een velddeel gaat i.o.m. de TCC. NB Houd er rekening mee dat in deze periode beregening op de watervelden niet mogelijk is.
  4. Voor de periode na de kerstvakantie heeft de KNHB twee scenario’s voor de herstart van de veldcompetitie in half januari of half februari. Als bekend wordt dat wij half januari weer gaan veldhockeyen, starten wij na kerstvakantie met de veldtrainingen. Als de competitie volgens het tweede scenario half februari wordt herstart, blijven jeugd en mini's in januari zaalhockeyen en gaan ze per 1 februari weer naar buiten.
    Mochten beide scenario's niet haalbaar blijken, dan blijven wij zaalhockeyen tot de voorjaarsvakantie en gaan wij daarna weer het veld op.
  5. Managers en ouders worden nog nader geïnformeerd over de gebruiksregels  voor de Rotterdome en de zaalhockeymaterialen. 

De verschillende lijnen hebben voor dit aanbod gekozen omdat wij onze jeugdleden de kans willen geven om te genieten van onze nieuwe Rotterdome, maar ook omdat zaalhockey ten goede komt aan de hockeytechniek en dus heel goed past in de ontwikkeling van onze jeugd. Bovendien is zaalhockey een welkome afwisseling in deze periode zonder competitiewedstrijden en hopen wij dat dit veel plezier oplevert.

Persoonlijke zaalhockeymaterialen
Omdat op dit moment nog geen zekerheid is hoe lang dit seizoen in de zaal zal worden gehockeyd, adviseren wij ouders van jongste jeugd om geen grote investeringen te doen in bijv. een nieuwe zaalstick en -benodigdheden. Voor jongste jeugd is een zaalstick niet perse noodzakelijk want de veldstick is doorgaans nog licht genoeg. Als zaalschoenen zijn de gymschoenen met lichte zool van school ook prima te gebruiken. Wanneer het onverhoopt toch tot problemen leidt, kan contact worden opgenomen met de Sportspullenbank Rotterdam.

Senioren, trimmers en Sevens 
De seniorenteams, trimmers en Sevensleden kunnen m.i.v. 23 november weer het veld op binnen de gestelde voorwaarden. De leden van de betreffende teams zijn hierover geïnformeerd door de seniorencommissie.

Seniorenteams die ook graag een keertje willen trainen in de Rotterdome kunnen contact opnemen met de clubmanager.

Kerstvakantie
In de kerstvakantie worden van vrijdag 17 december t/m zondag 3 januari geen trainingen en oefenwedstrijden gepland en gelden aangepaste openingstijden voor het complex. Overdag is er wel aanbod van Go4hockey en Bovelander voor de jeugd. 

Samen sterk!
Er zijn verschillende scenario's, maar de maatregelen voor onze leden, ouders van jeugdleden en overige fans blijven de rode lijn. Hierbij dus een herhaald beroep aan iedereen om zich hieraan te houden en – waar nodig – elkaar er vriendelijk op aan te spreken als het onverhoopt misgaat. Alleen dán kunnen wij zo lang mogelijk blijven hockeyen en kan de competitie hopelijk begin 2021 weer van start.

Voorwaarden & disclaimer