1-header.jpg

Corona-maatregelen: neem je verantwoordelijkheid

3-12-2020
Nieuwsafbeelding

De competitie ligt stil maar gelukkig is voor onze jeugd- en miniteams nog ruimte om te trainen en onderlinge oefenwedstrijdjes te spelen. We willen dit graag zo lang mogelijk volhouden, dus brengen hierbij nog eens de regels onder jullie aandacht. 

In het algemeen

  • Heb je klachten, blijf thuis en laat je testen. In afwachting van de uitslag kom je niet naar de club. Het OMT adviseert i.v.m. de Britse variant om nu ook kinderen < 12 jaar te laten testen bij klachten. 
  • Positief geteste spelers of spelers die worden geadviseerd in quarantaine te gaan, blijven thuis en nemen niet deel aan onderlinge wedstrijden en trainingen.
  • Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens de spelsituatie, maar wel afstand op de bank, tijdens rust e.d.).
  •  Was je handen regelmatig.
  • Geforceerd stemgebruik, schreeuwen, juichen en zingen zijn niet toegestaan.
  • 13+: draag een mondkapje in het clubhuis en voor/na je training of wedtrijd in de Rotterdome 
Bij twijfel, check het 'stroomschema wanneer testen en in quarantaine' in de bijlage.

Positieve test? Informeer ook de club
GGD Rotterdam Rijnmond blijft graag op de hoogte van bedrijven, instellingen, sportclubs etc. waar meerdere coronabesmettingen zijn. In dit kader is ons ook gevraagd om een vinger aan de pols te houden. Tot op heden is sprake van incidentele gevallen en is het belangrijk dat we ge├»nformeerd blijven zodat bij een groot aantal meldingen de juiste maatregelen kunnen worden genomen. 
Vriendelijk verzoek om ons via de mail op de hoogte te stellen als je corona hebt.


Er is een positieve test in mijn team
In het geval van een positieve test in je team, zal de GGD bij bron- en contactonderzoek aangeven welke regels gelden voor recente contacten, zoals de teamgenoten van de speler. Over het algemeen verblijven sporters tijdens een wedstrijd of training niet meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van een andere persoon en ziet de GGD teamgenoten als 'overige niet nauwe contacten'. Deze spelers mogen in dat geval blijven deelnemen aan trainingen en wedstrijden maar moeten hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden en thuisblijven zodra een van de door de overheid genoemde klachten optreedt.

Daarbij geldt: safety first, neem je verantwoordelijkheid! Als je dus weet dat je meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van de desbetreffende speler bent geweest omdat jullie samen fietsen/op de bank hebben gezeten/chillen etc. dan geldt voor jou het dringende advies in quarantaine te gaan voor de duur die de overheid voorschrijft.

Voorwaarden & disclaimer