1-header.jpg

Kijk Heren-1 tegen Amsterdam zondag via livestream

8-1-2021
Nieuwsafbeelding

Heren-1 speelt komende zondag (10 januari) een oefenwedstrijd tegen Amsterdam. Helaas is publiek bij deze wedstrijd nog niet toegestaan, maar is de wedstrijd wel te volgen via een livestream op het YouTube-kanaal van HC Rotterdam. De wedstrijd begint om 14.45 uur.

Livestream via camerasysteem in stadion
Voor de livestream maken we gebruik van het camerasysteem in ons stadion. De livestream-functie was gepland voor een (veel) latere fase, maar is versneld door de coronacrisis. Het geavanceerde camerasysteem bestaat uit tien camera’s – negen vaste camera’s en één met het spel meebewegende camera. Deze laatste camera wordt gebruikt voor de livestream. 

De toegepaste techniek verschilt in belangrijke mate van de techniek die wordt gebruikt bij opnames voor ‘gewone’ televisie. De vaste camera’s bewegen niet met het spel mee maar ‘vangen’ het beeld gestuurd door slimme software. Dat is voor de kijker een andersoortige beleving. 

De afgelopen maanden zijn veel onvolkomenheden aangepast, maar wat nog ontbreekt is het in beeld brengen van een klok en de score. Er wordt aan gewerkt om dit in orde te krijgen voor de hervatting van de competitie op zondag 31 januari. Heren-1 speelt dat de uitwedstrijd bij en tegen Den Bosch.

 

Voorwaarden & disclaimer