1-header.jpg

Interview: Leontine krijgt energie in de sponsorcommissie

22-1-2021
Nieuwsafbeelding

Onze club wordt gedragen door een heleboel vrijwilligers: onze toppers! Met een club van bijna 2400 leden kan het ook niet anders dat er heel veel handen betrokken zijn bij het reilen en zeilen. De komende maanden zullen we jullie kennis laten maken met een aantal van hen. 

Vertel eens, wie ben je?
Ik ben Leontine Bezemer, en ik woon op een steenworp afstand van HC Rotterdam met mijn man Jan Sytze, mijn zoon Bruut en onze twee labradors, Storm & Loet. In het dagelijks leven werk ik als VP Global Sales van de internationale tak van Randstad, een hele leuke en enerverende baan. Vanwege mijn ervaring in sales benaderde Angela Krauss mij een tijd geleden om lid te worden van de Sponsorcommissie.

Speel je zelf voor HC Rotterdam?
Een paar jaar geleden schreef ik me in voor trimhockey, maar al na een paar training ging het mis. Met een zweepslag in mijn kuit stond ik noodgedwongen aan de kant. Gelukkig wilde Jan Sytze mijn plek wel innemen, en die heeft hem nooit meer losgelaten! Bruut speelt ook in JD5, dus gehockeyd wordt er wel, maar niet meer door mij – ik hou het nu bij tennis. Past net wat makkelijker in alle agenda’s.

Ondanks dat ben je actief voor de club! Wat doe je precies?
Sinds een jaar zit ik in de sponsorcommissie. We zijn een behoorlijk nieuwe club, voorheen lagen alle verantwoordelijkheden bij een persoon. Inmiddels zijn we met een club van 7, en we zijn hard aan het werk om de structuur te herzien en te verbeteren. Ons doel is om de sponsoren beter zichtbaar te maken, meer te binden aan de club. Zo gaan we onder andere over op accountmanagement, zodat we per sponsor uit kunnen stippelen wat er bij deze sponsor past: Hoe kunnen we deze organisatie het beste neerzetten? Hoe kunnen we zorgen dat deze sponsor zich verbonden voelt aan de club?

Wat maakt je trots op je werk in de sponsorcommissie?
We zijn echt aan het kijken hoe we meerdere vormen van sponsoring kunnen aanbieden, meer dan de shirts en de LED-boarding. Zo denken we bijvoorbeeld aan gesproken reclamespotjes in de rust van de wedstrijden van Heren 1, het gebruik van het clubhuis voor netwerkactiviteiten, het aanwenden van ons netwerk voor onze sponsoren.

We willen ervoor zorgen dat onze sponsoren er meer aan overhouden om HC Rotterdam te sponsoren, zodat ze zich meer betrokken voelen bij de club, meer een podium hebben.

Wat brengt je rol in de sponsorcommissie je?
Ik werk met een enthousiaste, gezellige club mensen, het geeft een boel energie! We vergaderen om de week, en meestal plannen we voor anderhalf uur maar het loopt meestal uit omdat het zo gezellig is.

Daarnaast vind ik het heel leerzaam om mee te kijken bij een vereniging die zo’n voorloper is op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het is inspirerend. Binnen mijn werk krijg ik hier steeds meer mee te maken, en het is heel waardevol in te zien hoe een hockeyclub zich kan profileren op dit gebied. Ik pik er dingen uit die ik in mijn eigen werk kan inbrengen.

Bovenal vind ik het gewoon belangrijk dat je je inzet voor een vereniging, als je daar de tijd voor hebt. Een verenging hou je samen in stand.

Wat maakt HC Rotterdam nou zo bijzonder?
Heel veel dingen, eigenlijk. Onze club is professioneel, maar ook sportief en gezellig. Die combinatie staat voor mij voorop. Je komt altijd wel iemand tegen om mee te kletsen. Maar het is voornamelijk die sportiviteit, hoe we omgaan met elkaar op de club, de gezellige en goede sfeer, en de ambitieuze doelstellingen van Heren 1 en Dames 1.


Voorwaarden & disclaimer