1-header.jpg

Corona-update (23-2): senioren t/m 26 jaar weer het veld op

26-2-2021
Nieuwsafbeelding

In de persconferentie van 23 februari is bekend gemaakt dat de huidige lockdown, inclusief avondklok, wordt verlengd t/m 15 maart. Wel was er goed nieuws voor de jonge senioren t/m 26 jaar want zij mogen vanaf 3 maart weer in teamverband trainen. Voor de oudere senioren worden de populaire bootcamptrainingen in tweetallen voortgezet in maart.
Voor de jeugd, mini's en toeschouwers zijn er geen wijzigingen. Dit betekent dat de jeugd kan blijven trainen en oefenwedstrijden spelen zonder publiek.

'Click & collect'-zone op de parkeerplaats
Om ervoor te zorgen dat de kinderen een veilige bewegingsruimte krijgen, wordt de voetgangerszone uitgebreid op het achterste deel van de parkeerplaats. Op trainingsdagen en de zaterdagochtend is het namelijk vaak te druk met ouders, die hun kinderen komen brengen of ophalen en dan gezellig even blijven kletsen op de smalle strook - en doorgaande route - tussen de fietsenstalling en veld 7. 

Mini's
Bij minitrainingen is deze zone de verzamelplaats, waar de spelers zich kunnen melden bij de trainer en dan gezamenlijk naar het veld wandelen, En na de training worden ze hier ook weer teruggebracht door de trainer.

Bij oefenwedstrijden vragen we de coach/manager van het miniteam ook om hier te verzamelen met de kinderen. We vinden het belangrijk te onderstrepen dat ook in deze zone de afstandsregel van 1,5 meter wordt opgevolgd. 

Jeugd in ABCD-teams
De spelers uit deze teams kunnen zelfstandig naar het veld voor training en oefenwedstrijd. Bij halen en brengen gelden wel de regels van de 'click & collect-zone'.

Ouders
Ouders, die hun kind brengen/halen, blijven in de auto totdat hun kind in de voetgangerszone is gearriveerd en hij/zij daar kan worden opgehaald. Let op de aangepaste routing op de parkeerplaats en ook het vriendelijk verzoek om op de parkeerplaats de snelheid aan te passen i.v.m. overstekende kinderen. Alleen samen kunnen we zorgen voor een veilige situatie op de club. 

Avondklok
Zolang de avondklok geldt, zijn de laatste trainingen om 20.15 uur afgelopen zodat de spelers en trainers na het rapen en opbergen van de ballen op tijd het complex kunnen verlaten en iedereen, ook degene die het clubhuis en de hekken sluit, voor 21.00 uur thuis kan zijn. Vriendelijk verzoek aan de trainers en teams, die als laatsten trainen, om ervoor te zorgen dat iedereen uiterlijk om 20.30 uur op de fiets of in de auto zit.

De aangepaste trainingstijden zijn zichtbaar in de clubapp. Check de website en clubapp regelmatig voor evt. aangepaste trainingstijden.

Maatregelen rondom trainingen en oefenwedstrijden
Hoe zit het ook alweer met de afspraken op HC Rotterdam? Hieronder zetten we ze nog eens kort op een rij:

TRAININGEN EN ONDERLINGE WEDSTRIJDEN
💨 De jeugdteams trainen op het veld.
📅 Het schema voor trainingen en oefenwedstrijden is zichtbaar in de clubapp.
🎽 Kom omgekleed naar de club en neem een gevulde bidon mee.
🚴Verlaat het complex direct na je training of wedstrijd.
⏲️ Kom maximaal 5 minuten voor aanvang van je training naar de club. Bij een oefenwedstrijd ben je niet eerder dan 15 minuten voor aanvangstijd op de club.
🚗 Ouders mogen kinderen met de auto afzetten of op de fiets brengen tot de ingang van het complex bij de fietsenstalling. Indien noodzakelijk kunnen ouders wachten in hun auto op het parkeerterrein. Let erop dat ook hier 1,5 meter afstand wordt gehouden.
😢 Alleen senioren t/m 26 mogen trainen in teamverband. Voor senioren worden ook bootcamptrainingen in tweetallen aangeboden.
🏑 Alleen Heren-1 speelt in de topcompetitie en mag onder zeer strenge voorwaarden het veld weer op. Een van die voorwaarden is dat op alle (oefen-)wedstrijddagen een negatieve coronatest moet worden overlegd door de spelers.

TOESCHOUWERS
⛔ Geen toeschouwers op het complex tijdens trainingen en oefenwedstrijden.
3️⃣ Bij een oefenwedstrijd is het maximaal aantal personen begeleiding gesteld op 3: de scheidsrechter/spelbegeleider, plus de coach en de manager/assistent-coach.
🚴 Sporters, die klaar zijn met hun eigen wedstrijd of training worden gezien als toeschouwers. Vriendelijk verzoek om de sportaccommodatie z.s.m. te verlaten. 

REGISTRATIE
✔️ Spelers en teambegeleiding worden automatisch geregistreerd via het trainings- en wedstrijdschema.

CLUBHUIS EN HORECA
🔒 De bar, buitenbar en de terrassen zijn gesloten.
🍌Het is niet toegestaan om eigen consumpties te gebruiken op het complex, m.u.v. de fruithap in de rust.
🚽 Het clubhuis is gesloten, m.u.v. toiletten op begane grond en de toegang tot de lockers van trainingsmaterialen en keeperstassen.
1️⃣ Trainingsmaterialen kunnen door 1 persoon per team worden gehaald en teruggebracht. Denk hierbij aan 1,5 meter afstand.
😷 In het clubhuis is het dragen van een mondkapje verplicht als je ouder bent dan 13 jaar.

QUARANTAINE & TESTS
🤧 Heb je klachten, blijf thuis en laat je testen. In afwachting van de uitslag kom je niet naar de club. Lees dit nieuwsbericht. Het OMT adviseert i.v.m. de Britse variant om ook kinderen < 12 jaar te laten testen bij klachten. 
👜 Ben je in de kerstvakantie in het buitenland geweest? Bij terugkomst in Nederland gelden quarantaine-adviezen van de overheid. We verwachten dat iedereen hierin zijn/haar verantwoordelijkheid neemt.

Daarnaast roepen we iedereen op om zich goed aan alle maatregelen te houden. Was je handen regelmatig, schud geen handen en houd afstand. Alleen op die manier kunnen we in elk geval met elkaar blijven hockeyen, al is dat dan voorlopig zonder publiek.

NB Aanvullende maatregelen zijn mogelijk. Houd de website in de gaten voor actuele berichten. Het coronadossier van KNHB is zichtbaar op hun website.Voorwaarden & disclaimer