1-header.jpg

Livestream mogelijk van alle wedstrijden in het stadion

19-2-2021
Nieuwsafbeelding

Heb jij de livestreams op HCRotterdamTV al gezien van de wedstrijden van Heren-1? Het is nu ook mogelijk om jouw wedstrijd in het stadion te (laten) bekijken via een livestream. Bij de wedstrijden van Heren-1 staat een volledig 'streamteam' van vrijwilligers paraat en dat kan natuurlijk niet bij alle wedstrijden.
Voor de overige livestreams wordt gebruik gemaakt van de vaste camera in het stadion, die de mogelijkheid biedt wedstrijden live uit te zenden via het YouTube-kanaal van HC Rotterdam. De beelden worden niet opgeslagen dus de wedstrijd is alleen live te zien.  

Alle jeugdwedstrijden op zaterdag en - op aanvraag - seniorenwedstrijden op zondag worden ingepland voor opname. Managers en/of coaches ontvangen de link, die kan worden gedeeld met ouders en evt. tegenstanders.

Livestreams en AVG
Volgens de privacy-expert van de KNHB hebben verenigingen een gerechtvaardigd belang om foto’s en video’s van kampioenschappen en wedstrijdbeelden te publiceren. Ook wedstrijdverslaglegging kan onder dat gerechtvaardigd belang vallen. De huidige situatie door het coronavirus is volgens de privacy-expert een gegrond argument om de livestreams ten behoeve van wedstrijdverslaglegging op te zetten. 

Onderlinge wedstrijden
Op dit moment gaat het ook nog om onderlinge wedstrijden tussen eigen jeugdteams, die we bereiken door eigen communicatie. 
Wanneer de competitie weer wordt opgestart, zal het protocol worden aangepast want dan moet de
 tegenstander vooraf worden geïnformeerd en de mogelijkheid gegeven om eventueel bezwaar voor een bepaalde dag/tijd in te dienen.

Bezwaar tegen de livestream?
Indien je het niet eens bent met het uitzenden van beelden van het team van jouw zoon/dochter, kan dit uiterlijk om 12.00 uur op vrijdag voorafgaand aan de wedstrijd beargumenteerd via mail kenbaar worden gemaakt bij de secretaris van het bestuur.

Meer informatie over livestreams en privacy bij de KNHB.  


Voorwaarden & disclaimer