1-header.jpg

Interview: Rebecca wordt blij van het wij-gevoel

22-4-2021
Nieuwsafbeelding

Onze club wordt gedragen door een heleboel vrijwilligers: onze toppers! Met een club van bijna 2.400 leden kan het ook niet anders dat er heel veel handen betrokken zijn bij het reilen en zeilen. De komende tijd zullen we jullie kennis laten maken met een aantal van hen. Meer interviews vind je hier.

Rebecca, vertel, wie ben je en wat doe je?
Ik ben Rebecca, en woon met mijn twee dochters Amélie en Viènne in Park Zestienhoven. Amélie is alweer 9 en speelt in ME 6-tallen, en Viènne is 7 en speelt in de Fjes. Ik werk als senior finance beleidsadviseur voor de 8 universitair medische centra van Nederland. Hierin bekleed ik ook een rol als lobbyist voor de UMC’s bij partijen als de Ministeries, NZa, IGZ, ACM, Zorginstituut en andere branche organisaties. Ik focus hierbij vooral op dossiers binnen dure geneesmiddelen en digitalisering van zorg.

Ik zelf nooit gehockeyd, maar ik heb het verenigingsleven wel hoog zitten. Het gevoel dat je samen voor de club staat vind ik belangrijk om aan mijn kinderen mee te geven. De maatschappij wordt steeds individualistischer, maar juist dat ‘het samen doen’ gevoel is heel belangrijk. Je moet er zijn voor de club, onderdeel zijn van jouw club. Dat probeer ik ze te laten zien door het zelf te doen.

Hoe ben je als niet-hockeyer actief geworden op de club?
Toen mijn kinderen gingen hockeyen, wist ik meteen dat ik iets wilde gaan doen, maar omdat ik zelf niet hockey wist ik niet echt wat. Wat ik zelf heel leuk vind is om samen met een groep mensen ergens aan te werken. Op een avond kwam ik Angela Krauss tegen, en zij zei al snel ‘eigenlijk is de vrijwilligerscommissie echt iets voor jou’. En daar ben ik toen ingerold.

Wij zorgen ervoor dat er vrijwilligers zijn, maar net zo belangrijk is zorgen dat de vrijwilligers die we hebben blij zijn. Dat ze zich gezien voelen, dat ze plezier hebben in wat ze doen. Een familie creëren, dat is echt het idee. Die saamhorigheid hoort bij HC Rotterdam, dat leeft hier.

Wat brengt je rol binnen de club je?
Ik word gewoon heel blij van mensen, ben echt een "mensen mens”, en wil samen mensen in dezelfde richting laten bewegen. Ik word er blij van om met en samen met mensen te werken. En dat kan ik in deze rol goed. Een voorbeeld hiervan is wat we hebben gedaan met Sinterklaas. Dit afgelopen jaar is voor iedereen moeilijk geweest, ook voor de vrijwilligers. We doen veel, maar we zien elkaar bijna niet. Toen is het idee geboren om elke vrijwilliger een presentje te geven. En dat hadden we zo geregeld dat iedere vrijwilliger iets kon komen afhalen op de club. Bijna alle vrijwilligers zijn ook echt even langs geweest! Dat was niet alleen om dat pakketje op te halen, maar ook om even contact te hebben, even op de club te zijn, even dat clubgevoel op te halen. Ik heb daar twee dagen gestaan en zoveel mensen voorbij zien komen!

We doen natuurlijk veel meer dan alleen dat. Straks gaan we ook echt weer samen de gezelligheid opzoeken, bijvoorbeeld na wedstrijden borrelen.   

Wat brengt je rol je?
Ik ben vooral trots op de ontzettend grote groep mensen die er voor de club staat. Binnen onze club zijn er veel mensen die een zware baan hebben, en die toch kijken hoe ze hun steentje bij kunnen dragen zodat het voor onze kinderen een fantastische tijd op de club kan zijn. En dat gaat om allerlei soorten manieren van bijdragen. Toen we bijvoorbeeld in de Covid-tijd verkeersregelaars nodig hadden (en die staan echt in de kou en de uitlaatgassen!) – we hadden zo de mensen die we nodig hadden. Opbouwen en uitgraven uit de sneeuw van de Rotterdome – we hadden zo de mensen die we nodig hadden. Dat is gewoon gaaf, mensen helpen met z’n allen. Het is niet vanzelfsprekend dat je dit doet, vrijwilligerswerk, maar je doet het wel en dat mag gewaardeerd worden.

Als je aan HC Rotterdam denkt, waar denk je dan aan?
Echt het clubgevoel, de saamhorigheid, de gezelligheid, dat we er voor elkaar staan. Als Heren-1 of Dames-1 speelt, het is fantastisch, haast alsof je zelf op het veld staat. HC Rotterdam is ONZE club!

Vacatures
Enthousiast geworden door dit interview en nieuwsgierig naar de mogelijkheden? De vrijwilligerscommissie is altijd op zoek naar vrijwilligers. Ben je geïnteresseerd of wil je meer weten of gewoon wat vragen? Neem contact op met de vrijwilligerscommissie via mail

Meer vacatures vind je op de vacaturebank, zoals:

  • Trainingscoördinatoren jeugd
  • Lijncoördinatoren regiojeugdteams
  • Contributiecoördinatoren
  • Voorzitter en leden Commissie Maatschappelijk Verantwoord Organiseren
  • Voorzitter en leden Clubhuiscommissie
  • Social Media-reporters
  • Vrijwilligerscommissie
Voorwaarden & disclaimer