1-header.jpg

Heren-1 speelt halve finale tegen Kampong

2-5-2021
Nieuwsafbeelding

Heren-1 heeft met een knap gelijkspel tegen Bloemendaal in de laatste wedstrijd in de reguliere competitie de derde plek behaald in de play-offs, de eindstrijd om het landskampioenschap. 

Plaats 1️⃣2️⃣3️⃣4️⃣
Bloemendaal en Kampong waren al zeker van de resp. eerste en de tweede plaats. Deze zondag verzekerde Den Bosch zich door winst op Hurley van een vierde plaats. 

Deelname EHL stapje dichterbij
De behaalde derde plek is voor HC Rotterdam van belang voor plaatsing voor de EHL. Wegens het drukke nationale en internationale programma wordt bij de heren dit seizoen namelijk niet gespeeld om de derde en vierde plaats. Dit betekent dat de volgende teams zich plaatsen voor de EHL: de landskampioen, de verliezend finalist en het best geëindigde team tijdens de reguliere competitie, dat zich nog niet heeft geplaatst. Met deze derde plek kan Den Bosch alleen met een plek in de finale het EHL-ticket van ons afsnoepen.

Opzet play-offs 🏆
De play-offs bestaan uit halve finales en de finale. In alle gevallen gaat het om een ‘best of three’-serie. De hoogst geëindigde ploeg heeft daarbij het thuisvoordeel: eerst een uitwedstrijd en dan één of, als nodig, twee thuiswedstrijden. Nummer 1 Bloemendaal speelt tegen nummer 4 Den Bosch en Kampong is met de tweede plek de tegenstander van onze mannen. 

Voor de agenda 📅
De eerste play-off-ronde is op woensdag 5 mei en de tweede wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 8 en, als nodig, de derde en beslissende wedstrijd op zondag 9 mei. De eerste finalewedstrijd is op donderdagmiddag 13 mei (Hemelvaart), gevolgd door het tweede duel op zaterdag 15 mei en, als nodig, de beslissende wedstrijd op zondagmiddag 16 mei. De finalewedstrijden op 15 en 16 mei beginnen om 16.00 uur, de aanvangstijden van de overige play-off-wedstrijd zijn nog niet bekend.

Eerste thuiswedstrijd
Woensdag as speelt HC Rotterdam thuis tegen Kampong. Deze wedstrijd wordt gespeeld om 20.30 uur. In verband met het testen en de bubbel van de spelers en alle coronamaatregelen zijn er woensdag as geen trainingen en is het complex gesloten.
Natuurlijk is de wedstrijd live te volgen op Hockey.nl. Informatie volgt.

Voor de negende keer in de play-offs🔥
Het is voor de negende keer sinds de promotie naar de Hoofdklasse in 2005 dat Heren-1 zich kwalificeert voor de play-offs. Drie keer leidde dat tot de finale en in 2013 werd HC Rotterdam landskampioen.

Voorwaarden & disclaimer