1-header.jpg

Koninklijke onderscheiding voor Ineke Blok

26-4-2021
Nieuwsafbeelding

Onze 'supervrijwilliger' Ineke Blok heeft op 28 april jl. als waardering voor haar inzet voor HC Rotterdam, KNHB, EHF en de Hildegaertschool een koninklijke onderscheiding ontvangen. Maandagochtend heeft voorzitter Diederik Chevalier Ineke thuis verrast met de uitnodiging van burgemeester Aboutaleb om naar het stadhuis te komen, waar ze de versierselen behorend bij Ridder in de Orde van Oranje Nassau krijgt opgespeld.

Ineke is ruim 25 jaar nauw betrokken bij HC Rotterdam, waar zij al veel uiteenlopende functies vervulde van barcommissie, ledenadministratie, seniorencommissie tot het wedstrijdsecretariaat. Ook is zij iedere zondag, samen met haar man Wim, een vaste waarde achter de wedstrijdtafel en bij de begeleiding van de ballenkinderen en miniteams voor de line-up bij wedstrijden van Dames-1 en Heren-1. Haar enthousiaste en kundige inzet is niet onopgemerkt gebleven en vanaf 2004 is Ineke ook betrokken als floormanager bij nationale en internationale evenementen van de KNHB en EHF.

Ineke opereert graag achter de schermen, maar is inmiddels een ‘Bekende Hockey Nederlander’ te noemen als vast gezicht in de rol van floormanager bij de opgang van het veld . Ze doet haar vrijwilligerswerk uit liefde voor de sport, haar club, de hockeybond en de mensen met wie ze samenwerkt. Ineke kenmerkt zich als vakvrouw, die een tomeloze inzet heeft en alle organisatorische zaken altijd prima in orde heeft en constructief samenwerkt en communiceert met haar team met assistant floor managers, de hockeyteams en officials.

Door de coronamaatregelen mochten helaas maar 2 extra gasten mee naar het stadhuis. Omdat Ineke het verdient om ook in een groter gezelschap in het zonnetje te worden gezet, was woensdag aansluitend een 'defilé' georganiseerd op de club. Een beperkt gezelschap van familie, vrienden en genodigden was in shifts aanwezig om haar op het zonnige terras te feliciteren. Ook sprak de voorzitter haar toe en onthulden ze samen een mooi fotodoek voor in het clubhuis.  

Voorwaarden & disclaimer