1-header.jpg

Jeroen, Justen en Thijs gaan naar Tokio

30-5-2021
Nieuwsafbeelding
Heren-1-spelers Thijs van Dam, Jeroen Hertzberger en Justen Blok gaan naar de Olympische Spelen in Tokio! In aanloop spelen zij ook de Europese Kampioenschappen van 4-13 juni in het Wagenerstadion.

Voor Jeroen betekent deze selectie dat hij na Peking (2008) en Rio de Janeiro (2016) voor de derde keer mag deelnemen aan de Olympische Spelen. Met zijn 254 interlands heeft hij de meeste interlandervaring in de totale selectie en wij weten het zeker: Jeroen gaat voor goud!

Thijs zit sinds 2017 in de Oranjeselectie en werd op het WK 2018 in India uitgeroepen als het grootste talent. In 2019 moest hij het EK helaas aan zich voorbij laten gaan door een blessure. Met 49 interlands op naam speelt hij deze zomer zijn eerste EK en trekt vervolgens een van zijn befaamde sprints naar de Olympische Spelen.

Justen speelde 8 interlands in de Pro League en voor hem is EK-deelname dus zijn eerste grote toernooi. Naar Tokio gaat hij mee als reservespeler. Dit betekent dat hij volledig meetraint en ook afreist naar Tokio, maar dat hij buiten het Olympisch dorp verblijft met de andere reserves Maurits Visser en Roel Bovendeert.

Ook Albert Kees Manenschijn, coach van Heren-1, heeft drukke maanden voor de boeg. Als assistent-coach bij de Oranje Dames is hij actief bij EK en Olympische Spelen. Intussen zorgt assistent-coach Kai deze zomer in Rotterdam dat onze mannen van Heren-1 in vorm blijven.

Het belooft een drukke sportzomer te worden en wat zullen wij een plezier hebben om hen vanaf de bank thuis, of tribune bij het EK, aan te moedigen. Jeroen, Justen en Thijs, gefeliciteerd met jullie selectie voor Oranje en we wensen jullie veel succes & plezier.


Voorwaarden & disclaimer