1-header.jpg

Jeroen, Thijs en Justen zijn kampioen van Europa!

15-6-2021
Nieuwsafbeelding
Tijdens het Europees Kampioenschap veroverden zowel de Oranje Heren als Dames de titel. Supertrots zijn wij op Heren-1-spelers Thijs van Dam, Jeroen Hertzberger en Justen Blok. Ook Albert Kees Manenschijn kreeg als assistent-coach van de Oranje Dames een gouden medaille omgehangen. Onze hartelijke felicitaties voor dit viertal. Dit goud smaakt vast naar meer!

De mannen hebben nu twee weken rust en vertrekken dan al snel naar de Olympische Spelen in Tokio! Voor Jeroen betekent deze selectie dat hij na Peking (2008) en Rio de Janeiro (2016) voor de derde keer mag deelnemen aan de Olympische Spelen. Met zijn 259 interlands heeft hij de meeste interlandervaring in de totale selectie en wij weten het zeker: Jeroen gaat voor goud!

Thijs zit sinds 2017 in de Oranjeselectie en werd op het WK 2018 in India uitgeroepen als het grootste talent. In 2019 moest hij het EK helaas aan zich voorbij laten gaan door een blessure. Met 54 interlands op naam speelde hij deze zomer zijn eerste EK en trekt vervolgens een van zijn befaamde sprints naar de Olympische Spelen.

Voor Justen was met 11 interlands EK-deelname zijn eerste grote toernooi. Naar Tokio gaat hij mee als reservespeler. Dit betekent dat hij volledig meetraint en ook afreist naar Tokio, maar dat hij buiten het Olympisch dorp verblijft met de andere reserves Maurits Visser en Roel Bovendeert.

Ook Albert Kees Manenschijn, coach van Heren-1, heeft drukke maanden voor de boeg. Als assistent-coach bij de Oranje Dames was hij actief op het EK en reist hij binnenkort af naar de Olympische Spelen. Intussen zorgt assistent-coach Kai deze zomer in Rotterdam dat onze mannen van Heren-1 in vorm blijven.

Het belooft een drukke sportzomer te worden en wat zullen wij een plezier hebben om hen vanaf de bank thuis aan te moedigen. Jeroen, Justen en Thijs, gefeliciteerd met jullie selectie voor Oranje en we wensen jullie veel succes & plezier.

Voorwaarden & disclaimer