1-header.jpg

♻️ Statiegeld op kleine plastic flessen

8-9-2021
Nieuwsafbeelding
Sinds 1 juli 2021 zit er € 0,15 statiegeld op kleine plastic flessen frisdrank en water om hergebruik van plastic flessen te bevorderen en zwerfafval te verminderen. Dit betekent dat op de club statiegeld wordt berekend over alle water- en sportdrankflesjes. 

♻️ Inleverpunten statiegeldflessen
Als je het statiegeld retour wilt ontvangen, kan je het flesje meenemen en inleveren bij een innamepunt in bijv. de supermarkt. Het is ook mogelijk om het flesje in één van de speciale zwart-rode containers op de club te doen. Deze containers worden de komende week geplaatst op ons complex.

Bij het inleveren van de statiegeldflessen mag er geen overig afval in de zak zitten, dus let goed op wat je in welke bak deponeert. Omdat ook de dop kan worden hergebruikt, is het fijn als deze erop zit. Daarnaast moet de fles onbeschadigd zijn. Flesjes waarvoor je statiegeld betaalt, herken je aan het statiegeldlogo:


🥅 Opbrengst naar een goed doel
Als club kunnen we bepalen welk doel we willen ondersteunen met de opbrengst. Om te beginnen, nemen we 'het goede doel' heel letterlijk en willen we de goals op veld 4 en 5 vervangen en een aantal trainingsdoelen aanschaffen. Er zijn ook plannen om in de toekomst steeds een ander goed doel financieel te ondersteunen.
Voorwaarden & disclaimer