1-header.jpg Webbanner.HCR.1440x346[1].jpg

🎪 Zaalhockey in onze Rotterdome: jij helpt toch ook mee?!

8-10-2021
Nieuwsafbeelding

Wie helpt mee met de opbouw van onze Rotterdome?! Er zijn volgende week woensdag nog heel wat aanpakkers nodig van 13.00-16.00 en van 16.00-19.00 uur. Een paar uurtjes werk en dan een mooi zaalhockeyseizoen op het eigen complex. Wie wil dat nou niet?! Aanmelden kan hier.

Samen sterk!
Het is nodig dat ieder jeugd- en E-team twee ouders levert als aanpakkers voor de opbouw van de Rotterdome. Ook van de zaalhockeyteams bij de senioren wordt hulp verwacht. Uit de A-jeugdteams kunnen evt. ook spelers worden ingezet als aanpakker. Alle aanmeldingen verlopen via bovengenoemde link.


Waarom zijn de werkzaamheden niet in het weekend?
Voor een club is het natuurlijk gemakkelijker om vrijwilligers te vinden voor werkzaamheden buiten werkuren. De Rotterdome wordt opgebouwd onder de deskundige begeleiding van PolyNed en Royal Campen en dat doen ze niet alleen bij ons. Het aantal blaashallen in zaalhockey breidt enorm uit en dat betekent dat in een betrekkelijk korte tijd veel hallen moeten worden opgezet. Deze werkzaamheden vinden allemaal plaats op werkdagen, waardoor de uitdaging van het regelen van voldoende vrijwilligers ligt bij de clubs.


Op HC Rotterdam staat ook nog eens één van de grootste blaashallen, namelijk eentje met vier zaalhockeyvelden. Alleen hockeyclubs Leonidas en Schiedam hebben een hal van hetzelfde formaat. Dit betekent ook dat er veel meer vrijwilligers nodig zijn bij het op- en afbouwen dan bij andere clubs.


Waarom wordt de Rotterdome nu al opgezet?

Na de herfstvakantie worden de twee velden in de voorkant van de Rotterdome gebruikt door Wolfert Dalton en andere scholen voor de indoor gymlessen. De achterste helft van de Rotterdome is voorlopig nog 'gewoon' kunstgras en wordt gebruikt voor veldtrainingen en wedstrijden van de mini's op zaterdag.


Wanneer gaan wij zaalhockeyen? 
In het weekend 27-28 november zijn de laatste wedstrijden op het veld. Daarna wordt ook in de achterste helft van de Rotterdome een zaalvloer gelegd zodat wij tijdens het zaalhockeyseizoen over vier zaalvelden kunnen beschikken.
In de week van 29 november zijn de eerste zaaltrainingen. De zaalcompetitie start voor een aantal teams op zondagochtend 5 december (9.30-13.30 uur), maar zal voor de meeste teams pas beginnen in het weekend 11-12 december as.


Weten wij zeker dat wij wel hockeyen in de Rotterdome?

Alle jeugd- en E-teams trainen één keer in de week in de Rotterdome. Alleen de topteams jeugd hebben een tweede training in een andere hal. Voor de zaalhockeyteams uit de senioren is er gelegenheid om een veld te huren in de Rotterdome voor hun training. NB Omdat seniorenteams niet standaard meedoen aan de zaalcompetitie betalen zij als zaalteam een aparte bijdrage voor de competitie en regelen zij zelf de trainingsuurtjes.

De KNHB doet de indeling van de zaalcompetitie, maar het is de bedoeling dat ieder team zeker één keertje thuis speelt in de Rotterdome.

Voorwaarden & disclaimer