1-header.jpg

❗❗ Zaalhockey in de periode van de avondlockdown

29-11-2021
Nieuwsafbeelding
In de periode van 28 november t/m 18 december zijn we genoodzaakt om het complex, clubhuis en de Rotterdome dagelijks om 17.00 uur te sluiten. Dit betekent dat een aantal vrijwilligers direct na de persconferentie ontzettend druk bezig is geweest om het trainingsschema aan te passen aan de beschikbare tijd voor onze 113 zaalteams in de ABCDE-jeugd. Een shout-out 👏 naar de vrijwilligers, die zich weer zo enorm hebben ingezet. Hierbij ook het verzoek aan onze leden en ouders van jeugdleden om de komende weken begrip te hebben wanneer een beroep wordt gedaan op jullie flexibiliteit en inzet bij het scannen van de QR-codes. Alleen samen kunnen wij deze klus klaren!

Aanpassingen trainingsschema
Het opgestelde zaalschema moet voor de komende weken weer helemaal op de schop om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk teams in ieder geval één keer hebben getraind voor de eerste competitiewedstrijd. Op zondag 28 november is de hele dag getraind en ook het geplande Starttoernooi op 4 december is in overleg met de KNHB afgezegd, zodat deze gehele dag door onze eigen ABCD-teams kan worden getraind op de vier velden. Voor de E-teams is extra ruimte ingeruimd op de woensdagmiddag.

Aanpassingen competitieschema
Om alle wedstrijden om 17.00 uur te kunnen afronden heeft de KNHB de starttijd op alle wedstrijddagen vervroegd naar 8.30 uur en komen de wedstrijden met een starttijd na 16.00 uur te vervallen.
Zondag 2 januari is als extra speeldag toegevoegd aan het competitieschema. Eventuele aanpassingen van de speeltijden worden zichtbaar in de teamapp.

Trainingsmogelijkheden overdag
In verband met de beschikbaarheid van trainers worden de trainingen vooralsnog gepland vanaf 16.00 uur en op de woensdagmiddag al vanaf 13.00 uur voor de mini's. In het weekend is de Rotterdome voor de competitie, dus dan is er na 5 december ook geen plek. Er blijft ruimte over voor seniorenteams, die 's ochtends vroeg willen trainen voordat school/studie of werk begint of misschien als lunchbreak. Heb je interesse in overdag trainen op werkdagen? Stuur dan een mail. 

QR-code, mondkapje en 1,5 meter afstand
In de Rotterdome is het noodzakelijk om de QR-code te scannen bij 18+-ers, ook bij de sporters. De enige uitzondering bij entree van de Rotterdome vormen de coaches en trainers zolang zij hun functie uitoefenen. Als deze vrijwilligers het clubhuis willen betreden, moeten zij wel een QR-code kunnen tonen.
Bovendien is een mondkapje verplicht van entree tot zitplaats/speelveld en vice versa. Tijdens de training of wedstrijd hoeft de coach geen mondkapje te dragen; ook voor de spelers is een mondkapje niet verplicht. Vooraf en na afloop is een mondkapje wel verplicht tijdens het verplaatsen.

Het is noodzakelijk dat overal 1.5 meter afstand van elkaar wordt gehouden. Dus ook bij het lopen van/naar het veld, tijdens de line-up, een bespreking op het veld, op de bank, de tribune en in het clubhuis. 

Spelende teams
Om het aantal personen in de Rotterdome zoveel mogelijk te beperken en omdat toeschouwers niet zijn toegestaan, mogen spelende teams maximaal 10 minuten voor aanvang van de wedstrijd de hal in en gaan ze er na afloop binnen 10 minuten weer uit. Deze teams kunnen plaatsnemen in het clubhuis, waarbij de 18+begeleiding een geldig coronatoegangsbewijs moet tonen. 

Rij-ouders
Voor rij-ouders geldt een maximum per team. Na tonen van het coronatoegangsbewijs mogen zij de wedstrijd van hun eigen team bekijken vanaf een zitplaats op één van de stippen op de tribune. Als je gaat lopen: mondkapje op!

Clubhuis
Op vertoon van het coronatoegangsbewijs kan men (18+) in het weekend het clubhuis in om te wachten op de volgende wedstrijd of iets lekkers van de bar te gebruiken. In het clubhuis is per veld een vak ingeruimd met voldoende zitplekken voor het team dat de betreffende ronde niet speelt. In het clubhuis is voor 18+ het dragen van een mondkapje noodzakelijk. Deze mag alleen af op een zitplaats.

Ontbijt, lunch of snack met je team
Wil je met je team een ontbijt, lunch of snack gebruiken? Stuur een mail naar Tjeerd en informeer naar de mogelijkheden en de beschikbare capaciteit.


Voorwaarden & disclaimer