1-header.jpg

šŸ§” Debuut van Derk en Tjep in Oranje

29-11-2021
Nieuwsafbeelding
De mannen van Oranje speelden in het weekend 26-28 november twee wedstrijden tegen Belgiƫ in de FIH Pro League. Deze wedstrijden waren gepland in ons stadion, maar zijn verplaatst naar het Wagenerstadion in Amstelveen omdat ze zonder publiek werden gespeeld. Wel heeft het team de twee weken in aanloop van beide interlands getraind in ons stadion, zodat een aantal jeugdspelers van HC Rotterdam onverwacht oog in oog kwam te staan met hun Oranje helden.

De eerste wedstrijd op vrijdagavond eindigde na de reguliere speeltijd in 2-2. Vervolgens werd in een fraaie shoot-out serie efficiƫnt afgerekend met de Olympisch kampioen en was de morele overwinning voor Oranje.

De zondagwedstrijd kreeg een speciaal groen-wit randje met het debuut van Derk Meijer en Tjep Hoedemakers uit ons Heren-1. Thijs van Dam deed nog een duit in het zakje door zeer vroeg in de wedstrijd de 1-0 te scoren. De wedstrijd werd met 2-1 gewonnen.
In een interview op Hockey.nl blikt Thijs terug op de twee interlands, waarmee de Oranje mannen een bewogen hockeyjaar afsluiten. 
Voorwaarden & disclaimer