1-header.jpg Header foto 1.2.png Header foto 2.png

🧡 Drie speelsters uit Dames-1 in de trainingsgroep van Jong Oranje

14-1-2022
Nieuwsafbeelding
Goed nieuws voor drie speelsters uit Dames-1, die zijn uitgenodigd voor de trainingsgroep van Jong Oranje in voorbereiding op het EK in België in zomer 2022. Deze groep wordt nog teruggebracht tot een selectie van 22 spelers en 3 keepers. Een heel mooie prestatie voor speelsters uit een team dat uitkomt in de promotieklasse. Wij feliciteren Amber, Emma en Charlotte (v.l.n.r. op de foto) en wensen hen veel plezier.

Amber van den Dijssel (19 jaar) begon in 2010 op HC Rotterdam in M1F-Ooievaars en groeide via ME2 en MD2 door naar MD1. Zij speelde daarna in de topjeugd. Amber is vorig seizoen ook actief geweest als trainer-coach van MD2. Emma van Santbrink (20 jaar) maakt haar eerste doelpunten bij Spirit Schiedam en is in MD1 door Mary binnengehaald op HC Rotterdam. Sindsdien heeft zij altijd in het eerste jeugdteam gespeeld. Charlotte Hoctin Boes (20 jaar) is gestart bij Leonidas en Derby en stroomde op HC Rotterdam in bij MC1. Daarna was ze een vaste waarde in de topjeugdteams. Charlotte coacht JC2 voor het tweede jaar en is trainer van JD1.

De drie speelsters maakten deel uit van een generatie 'golden girls', die drie jaar achtereen landskampioen op het veld werd met MC1 en twee keer met MB1. In seizoen 2019-2020 werden ze met MA1 landskampioen in de zaal; daarna werd het veldseizoen helaas afgekapt door corona. In seizoen 2020-2021 stroomden ze in bij Dames-1. Ze hebben tijdens hun jeugd wel deel uitgemaakt van een trainingsgroep, maar zijn nog niet eerder geselecteerd bij een nationale (jeugd)selectie.

Voorwaarden & disclaimer