1-header.jpg
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 1 thuiswedstrijd(en) en 3 uitwedstrijd(en) afgelast

zaterdag 21 mei 2022
Tijd T/U Team Tegen team
13:15 Uit J6E03 Berkel Rodenrijs J6E2

zaterdag 28 mei 2022
Tijd T/U Team Tegen team
08:30 Uit M1F- Algera's HC Ypenburg CK-MF3
08:30 Uit J1F- Van Dammen HC Delfshaven CK-JF1
10:15 Thuis J6E04 HC De IJssel J6E1

✋ Goed voornemen? Word actief als vrijwilliger

20-1-2022
Nieuwsafbeelding

Met welk voornemen ben jij 2022 gestart? Heb je behoefte aan meer contact? Herkennen wij bij jou de wens om lekker bezig te zijn? Zie je zaken voorbij komen waaraan je jouw steentje kunt bijdragen? Wil je samen bouwen aan een gezellige club? Wij kunnen jouw talenten en inzet altijd gebruiken en zien je graag komen!

Vrijwilligers zijn de constante factor
De club is helaas weer gesloten voor toeschouwers, maar onze vrijwilligers zijn in de gehele coronaperiode de constante factor geweest. Juist omdat in veel periodes alleen vrijwilligers - de coaches, managers, trainers en scheidsrechters - aanwezig mochten zijn bij de wedstrijden en trainingen. Maar vooral ook omdat de clubvrijwilligers in bestuur, commissies en als functionaris hard hebben doorgewerkt om ervoor te zorgen dat onze leden kunnen sporten en samen plezier hebben. 

Join the team!
Een grote vereniging als HC Rotterdam staat stil zonder de inzet van vrijwilligers. Op dit moment staan veel vacatures open. Een aantal per direct in een commissie, maar sommige ook omdat de vrijwilliger heeft aangegeven zijn/haar taak na de zomer te willen neerleggen en dat het handig is als de opvolger een tijdje meeloopt voor de overdracht.

Actuele vacatures
Een behoorlijk aantal vacatures staat open. Wij lopen er tegenaan dat het moeilijker is om mogelijke vrijwilligers te enthousiasmeren nu de club grotendeels is gesloten. Dus zetten wij de vacatures hier alvast op een rij. En let op: veel functies kunnen ook als duo worden uitgevoerd of sluit je gezellig samen aan bij een commissie. Veel handen maken licht werk:

Accommodatiecommissie
De accommodatiecommissie adviseert en ondersteunt bij het maken van keuzes en innovaties voor clubhuis en complex. Ideeën voor concrete verbeteringen in bouwtechnische aspecten en op gebied van duurzaamheid zijn welkom. De commissie bestaat op dit moment uit twee vrijwilligers en is in de opstartfase. Versterking is welkom.

Administratiecommissie (financieel)
Er wordt hard gewerkt om de club op een financieel gezond niveau te houden, ondanks de uitdagingen die deze periode meebrengt. De penningmeester wordt hierbij ondersteund door de administratiecommissie. Deze commissie is op zoek naar versterking.

Communicatiecommissie
Deze commissie coördineert zowel de interne als externe communicatie van de vereniging, zoals het beheer van de website, social media en het versturen van nieuwsbrieven, het magazine en persberichten. De commissie is op zoek naar versterking op het gebied van vormgeving, social mediareporters.

Horecacommissie
Plannen voor de herinrichting van het clubhuis borrelen op. Hoe kunnen wij het horecagedeelte gezellig inrichten en optimaal gebruiken voor alle gebruikersgroepen binnen de club?! Deze nieuwe commissie gaat zich daarover buigen met de horecamanager en bestuursleden. Borrelen enthousiaste plannen direct bij je op? Meld je aan!

Lijncoördinatoren
De lijncoördinatoren hebben een spilfunctie voor de teams en spelers in de regiojeugdteams als aanspreekpunt voor teams, ouders, coaches en managers binnen hun lijn. Naast de praktische begeleiding houden zij zich bezig met het stimuleren en enthousiasmeren van het hockeyen én ontwikkelen van positief clubgevoel. Voor het nieuwe seizoen zijn wij alvast op zoek naar versterking en vervanging.

MVO-commissie

Een grootstedelijke club als HC Rotterdam staat middenin de samenleving. Ben jij geïnteresseerd om verbinding te maken tussen sport en maatschappelijke relevante thema's als duurzaamheid, respect, gelijkheid en inclusiviteit? De MVO-commissie is onlangs opgestart en bestaat uit 3 personen. Wie sluit nog meer aan?

Stadionentertainment
Bij de wedstrijden van Dames-1 en Heren-1 voegt het stadionentertainment echt iets toe: het omroepen van de spelerslijst, informatie over belangrijke gebeurtenissen in de wedstrijd en het draaien van sfeervolle muziek tijdens de voorbereiding en rust. Wij zijn op zoek naar een team stadionentertainment zodat deze taak bij toerbeurt kan worden gedeeld. 

Vrijwilligerscommissie
Met zoveel actieve vrijwilligers is deze commissie actief met het werven en begeleiden van vrijwilligers. Daarnaast organiseer je verschillende evenementen om onze vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Deze commissie zit te springen om versterking omdat commissieleden inmiddels taken in andere commissies of het bestuur op zich hebben genomen.

Wedstrijdsecretaris jongste jeugd
De wedstrijdsecretaris is het aanspreekpunt voor onze miniteams en het district. Hij/zij zorgt voor de tijds- en veldindeling gedurende de veldcompetitie en heeft contact met andere clubs over afgelasting etc. Zonder wedstrijdsecretaris is er op zaterdag geen wedstrijdprogramma. De wedstrijdsecretaris heeft te kennen gegeven haar taak deze zomer te willen overdragen. Wie pakt/pakken dit op?!

Check de vacaturebank voor de meer uitgebreide omschrijving, want er zit zeker iets voor je bij.

Clubvrijwilligers uitgenodigd voor Super Sunday 
Normaliter zet het bestuur alle vrijwilligers graag in het zonnetje tijdens de vrijwilligersborrel, waar wij ook afscheid nemen van de vrijwilligers die hun functie neerleggen. De afgelopen twee seizoenen heeft deze borrel helaas niet plaatsgevonden. Wij hopen dat het mogelijk is om alle (oud-)clubvrijwilligers bij elkaar te krijgen op zondagmiddag 27 maart as. De uitnodiging wordt begin maart verstuurd.

Voorwaarden & disclaimer