1-header.jpg
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 1 thuiswedstrijd(en) en 3 uitwedstrijd(en) afgelast

zaterdag 21 mei 2022
Tijd T/U Team Tegen team
13:15 Uit J6E03 Berkel Rodenrijs J6E2

zaterdag 28 mei 2022
Tijd T/U Team Tegen team
08:30 Uit M1F- Algera's HC Ypenburg CK-MF3
08:30 Uit J1F- Van Dammen HC Delfshaven CK-JF1
10:15 Thuis J6E04 HC De IJssel J6E1

🪑 Publiek bij wedstrijden in Rotterdome: check deze voorwaarden

26-1-2022
Nieuwsafbeelding
De Rotterdome staat al anderhalf jaar overeind, maar komend weekend mogen wij voor het eerst publiek verwelkomen bij de zaalwedstrijden. Dat is supergoed nieuws, maar er is wel een aantal voorwaarden aan verbonden:
🪑 zitplaats, en
↔️ 1,5 meter afstand, en
✅ 18+: coronatoegangsbewijs, en
😷 13+: mondkapje

NB Om organisatorische redenen is door het bestuur besloten dat bij trainingen  publiek (nog) niet welkom is. 

🪑 Pilot met extra zitplaatsen 
Met name de vaste zitplaats biedt de organisatie wat hoofdbrekens. Bij ieder speelveld staan twee tribunes, maar door de afstandsregel kan hier niet volledig gebruik van worden gemaakt. Bij wijze van pilot worden komend weekend twee rijen stoelen geplaatst bij ieder veld, waarbij de 1,5 meter afstandsregel in aanmerking is genomen. Per veld zijn er ca 25 zitplaatsen. Alleen wanneer het publiek plaatsneemt op de stoelen én deze niet worden verplaatst, kunnen wij als club voldoen aan de maatregelen. Als dit onverhoopt niet lukt, kan het zo zijn dat wij genoodzaakt zijn te beslissen toeschouwers niet langer toe te laten. In dat geval moet iedereen - m.u.v. 2 personen teambegeleiding en de scheidsrechters/spelbegeleiders - plaatsnemen in het clubhuis.
NB Huishoudens mogen weliswaar volgens de maatregelen bij elkaar zitten, maar wij vragen jullie vriendelijk om stoelen te laten staan zodat onze vrijwilligers het overzicht kunnen bewaren.

Niet-spelende teams en hun publiek
Team, begeleiding en hun publiek mogen max 10 minuten voor aanvang van de wedstrijd naar binnen. Voorbespreking en warming-up gebeuren dus buiten de Rotterdome. Zaalschoenen worden bij entree aangetrokken. Teams, die de eerste en derde wedstrijd spelen, vragen we ook om tijdens wedstrijd twee de hal te verlaten. Alleen op deze manier zorgen we ervoor dat er voldoende zitplek is voor het publiek van de spelende teams. Laten we het zo leuk mogelijk maken voor elkaar!

✅ Coronatoegangsbewijs
Bij entree van het clubhuis en de Rotterdome moeten 18-plussers - ook de sporters - een coronatoegangsbewijs kunnen tonen. De enige uitzondering bij entree van de Rotterdome vormen de coaches en trainers zolang zij hun functie uitoefenen. Zij hoeven geen coronatoegangsbewijs te tonen. Als zij gebruik maken van het clubhuis moet hier wel een coronatoegangsbewijs worden getoond. Voor teambesprekingen etc zijn eventueel ook de buitenruimte onder het clubhuis of de kleedkamers beschikbaar.

😷 Mondkapje en 1,5 meter afstand 
Voor alle 13-plussers geldt dat zij een mondkapje moeten dragen bij betreden van clubhuis en Rotterdome. Tijdens het spelen en coachen mag het mondkapje weer af. Vooraf en na afloop is een mondkapje wel verplicht tijdens het verplaatsen.

Het is noodzakelijk dat overal 1.5 meter afstand van elkaar wordt gehouden. Dus ook bij het lopen van/naar het veld, tijdens de line-up, een bespreking op het veld, op de bank en op de tribune. 

✋ Controle in de Rotterdome
Op trainingsavonden wordt deze controle gedaan bij trainers en spelers door de veldcoördinatoren en in het weekend door de spelende teams. Het HC Rotterdamteam dat is ingedeeld op veld 1 en 2, dient een ouder te leveren die tijdens het blok van de 3 eigen wedstrijden de controle op zich nemen bij de statafels bij de entree. Het is super als wij dit zo met elkaar kunnen oppakken en op deze manier kunnen toch twee ouders een blik werpen op de wedstrijd van hun kind. De managers van betreffende teams ontvangen hierover een aparte mail. 

Mede dankzij de inzet van onze vrijwilligers kunnen wij weer lekker sporten, dus wij rekenen op alle leden, ouders en bezoekers. Vriendelijk verzoek om de regels na te leven, ook als er onverhoopt even geen controle is.
Voorwaarden & disclaimer