1-header.jpg Header foto 1.2.png Header foto 2.png

🚶 Nieuw: walking hockey voor 60-plussers

25-3-2022
Nieuwsafbeelding

HC Rotterdam start op donderdag 21 april 2022 met de pilot Walking Hockey: hockey met aangepaste regels voor 60-plussers. De pilot is opgezet door een aantal enthousiaste (oud-)leden van HC Rotterdam, die ernaar uitkijken om dit te kunnen uitrollen.


Voor wie is Walking hockey?

Walking hockey kan veilig worden gespeeld op alle leeftijden omdat niet mag worden gerend en fysiek contact niet is toegestaan. De sport is voor mannen en vrouwen, die lekker willen blijven bewegen. De Walking hockeytraining is laagdrempelig, dus hockeyervaring is niet noodzakelijk. Ook enthousiaste beginners zijn van harte welkom. 


Wat is Walking hockey?

Zoals de naam al zegt, mag alleen gewandeld worden. De training wordt gestart met een uitgebreide warming up, gevolgd door verschillende oefeningen en eindigt met een partijtje hockey. Walking hockey wordt gespeeld met een ‘normale stick’ op een kwart van een (water)kunstgrasveld. Er zijn sticks en ballen beschikbaar en evt. ook scheenbeschermers. Belangrijk is wel dat je schoenen draagt met een goede grip. Op de club is evt. een gebitsbeschermer te koop bij de bar. Natuurlijk wordt vanuit de club gezorgd voor veiligheid, EHBO, AED en evt. contact met een fysiotherapeut. 


Ondanks de aangepaste spelregels lijkt Walking hockey zoveel mogelijk op ‘echt hockey’ en is ook het sociale aspect belangrijk: na de training wordt uitgebreid de tijd genomen om samen een drankje te drinken in ons gezellige clubhuis.


Wanneer en waar  is Walking hockey?

Vanaf 21 april as wordt iedere donderdagochtend getraind van 10.30-11.30 uur, met uitzondering van feestdagen en twee weken zomersluiting. Er wordt getraind op een van de watervelden van HC Rotterdam. De eerste training is op donderdag 21 april as en wordt geopend door Jeroen Hertzberger. Daarna neemt een (andere) ervaren trainer het stokje van hem over.


Wat zijn de kosten?

Het is mogelijk om te komen kijken of dit iets voor jouw is want de eerste twee trainingen zijn altijd gratis. Besluit je om lid te worden, dan bedragen de kosten € 180,00 per seizoen. Dit bedrag kan in 3 termijnen worden betaald. Het lidmaatschap voor Walking hockey kan per termijn worden opgezegd.


Hoe meld ik me aan?

Heb je interesse om een Walking hockeytraining mee te doen? Meld je aan door het sturen van een mail aan [email protected] of kom vrijblijvend op donderdagochtend langs bij een training en meld je aan bij Ineke.

Voorwaarden & disclaimer