1-header.jpg Header foto 1.2.png Header foto 2.png

🔜 HC Rotterdam trekt technisch manager aan voor minitrainingen

9-7-2022
Nieuwsafbeelding
Na evaluaties van de afgelopen seizoenen is besloten om een technisch manager aan te trekken om een impuls te geven aan de minitrainingen. We zijn verheugd dat Jeroen Laurensen zich hiervoor gaat inzetten op HC Rotterdam. Jeroen heeft ruim ervaring opgedaan bij o.a. Nijmegen, Fletiomare, Kampong, Oranje Rood en Ring Pass. In seizoen 2021-2022 was Jeroen als trainer en coach in de zaal actief bij ons Meisjes A1. 

Nieuwe opzet van minitrainingen
Zijn komst betekent dat de opzet van de minitrainingen wordt aangepast met een innovatieve leeromgeving voor zowel de spelers als trainers. Er zal worden gewerkt met een programma, waarin de belangrijkste basistechnieken op verschillende levels worden aangeleerd en spelprincipes worden overgedragen met video’s.

Op het veld staan meerdere teams uit een lijn en de teams schuiven steeds door naar een andere oefening, terwijl de trainers blijven staan. Op deze manier wordt gebruik gemaakt van de vaardigheden van een betreffende trainer en zetten we de veldcoördinatoren meer optimaal in. Ook is er minder tijdverlies bij het klaarzetten van de materialen. Dit alles komt de kwaliteit van de trainingen ten goede.

Meer begeleiding voor de trainers
Samen trainen we alle kids, ieder met een eigen oefening. In plaats van het trainen van een team krijgt de trainer een oefening toebedeeld, die past bij zijn/haar skills. 
Jeugdtrainers staan dus niet altijd samen met hun trainingsduo op dezelfde oefening. 
Voor oudertrainers betekent dit dat je nu meer wordt ingezet als clubtrainer dan als trainer van een team en dat je dus meerdere teams voorbij ziet komen.  
Een uitzondering zijn de teamtrainingen op vrijdag voor de O10-teams, zodat zij dan wel gezamenlijke oefeningen kunnen doen en bijv. strafcorners kunnen trainen. 

De trainingen worden strakker georganiseerd en de trainers worden meer begeleid. Trainers worden ook ondersteund tijdens o.a. workshops m.b.t de pedagogische aanpak en het aanleren van technieken.

Even wennen, maar we geloven in de kwaliteitsimpuls
Wij geloven erin dat met deze nieuwe aanpak, organisatievorm en goede begeleiding van Jeroen de kwaliteit van onze minitrainingen een impuls zal krijgen. We starten met de mini's, maar kijken ernaar uit dat dit als een olievlek uitbreidt in de jeugd. 

Oproep aan jeugd- en oudertrainers
Ben je enthousiast om hieraan mee te werken? Geef je dan op als jeugd- of oudertrainer! Jeugdspelers kunnen zich aanmelden via deze link en oudertrainers vragen wij om dit formulier te gebruiken. De minitrainingen zijn op de woensdagmiddag vanaf 14.00 uur en vrijdagmiddag vanaf 16.00 uur. 

Heb je je al aangemeld als trainer en heb je vragen? Laat het ons dan weten op [email protected].

Voorwaarden & disclaimer