1-header.jpg Header foto 1.2.png Header foto 2.png

🥂 Even voorstellen: een nieuw horecateam op de club!

1-12-2022
Nieuwsafbeelding

Afgelopen maand schreven wij dat er een verandering in de horeca van HC Rotterdam aan zat te komen. Na 4,5 jaar heeft Horecamanager Tjeerd Esser aangegeven toe te zijn aan een nieuwe uitdaging en dat betekent een nieuwe invulling voor de bar. 


Ross Heemskerk en zijn team gaven aan geïnteresseerd te zijn en zoals aangekondigd zal Ross samen met Koen van Everdingen en Florian Faasen vanaf vandaag, donderdag 1 december, de horeca van de club gaan runnen. Nieuwsgierig naar wat zij gaan doen en wie het zijn? Wij stellen ze graag aan je voor.


 

Vertel eens, wie zijn Ross, Koen & Florian en hoe zijn zij bij HC Rotterdam terecht gekomen?
Ross Heemskerk, 37 jaar, is 13 jaar geleden begonnen met zijn cateringbedrijf Kitchen of Heemskerk. 


"Het startte allemaal onschuldig bij V.O.C. met het organiseren van de keuken en het organiseren van BBQ-events. Een aantal jaar later ben ik op Sybren, de toenmalige verenigingsmanager van HC Rotterdam, afgestapt of ze interesse hadden om partijen uit te besteden. 


En nu na zeven jaar mijn ziel en zaligheid in de keuken van HC Rotterdam gelegd te hebben kreeg ik de kans toegereikt om ook de bar te pachten. Ik hou van teamwork en benaderde Koen, Florian en Charlotte om een goede structuur te bouwen. Wij hebben de droom dat in hockey Nederland men graag naar HC Rotterdam komt om te genieten van kwalitatief goede horeca en vooral een warm ontvangst, waar een ieder kan socializen en welkom is. 


Graag wil ik Tjeerd bedanken voor de fijne samenwerking de afgelopen jaren en zal ik mijn ziel en zaligheid in de horeca blijven leggen om de leden een mooi hockey thuis te geven."

Koen van Everdingen, 34 jaar jong, woont samen met Britt en is trotse papa van Pien.


"Ik ben van huis uit een echte VOC'er. Daar mijn hele jeugd barwerk gedaan en jarenlang in de barcommissie gezeten. Vanaf de start van Kitchen of Heemskerk altijd veel voor Ross gewerkt. Tijdens mijn opleiding kon ik de horeca tak nooit echt loslaten en had ik stiekem altijd wel de gedachte om in die sector te blijven.


In 2017 is Ross gevraagd de horeca op Hockey Club Barendrecht te verzorgen, vanaf die dag is een mooie samenwerking tussen Ross en mij ontstaan. Inmiddels runnen we ook al anderhalf jaar de keuken van RHV Leonidas en mogen we met trots zeggen dat we nu ook de bar van HC Rotterdam gaan doen. 


Ik zal me voornamelijk bezighouden met het ondersteunen van Florian bij het runnen van de bar en de focus leggen op het organiseren van evenementen. Dus mochten jullie nog leuke ideeën hebben, spreek me vooral aan!"

Florian Faasen, 33 jaar, geboren en getogen in Rotterdam, neef van Koen en net als hij een groot VOC-hart. 


"Van jongs af aan eigenlijk altijd gevoetbald en gecricket, maar tussendoor ook nog heel kort 2 jaar gehockeyd in de jeugd bij HC Rotterdam! Tijdens mijn studiejaren kwam ik erachter dat ik toch wel een echte horeca-man ben en ben daar dan ook in doorgegaan. Jaren in Cafe Spiegel gewerkt en bij restaurant Mangiare, met wie ik samen ook de derde vestiging van heb opgezet in de kunststudio van AAAGallery aan de Zaagmolenkade. Daarna heb ik diverse klussen gedaan voor Ross, waarna Koen en Ross mij een kleine twee jaar geleden vroegen of ik het team wilde komen versterken. Daar kon ik natuurlijk geen nee tegen zeggen! 


Keukenwerk vind ik erg leuk om te doen, maar mijn hart ligt stiekem toch echt achter de bar. Vandaar dat ik ook het nieuwe gezicht zal worden van de bar van HC Rotterdam. Ik heb hier erg veel zin in en kijk uit naar de mooie tijden die komen gaan! We zullen de komende tijd veel aanwezig zijn op de club, dus kom vooral gezellig langs om kennis te maken onder het genot van een hapje en vooral een drankje!"De afgelopen jaren heeft Ross altijd met veel plezier de keuken verzorgd. Vanwaar nu de uitbreiding naar de bar?

"Soms moet er een uitdaging bij komen om het werkplezier te vergroten”, legt Ross uit. "Nu het team flink is uitgebreid, zijn we toe aan een nieuwe stap. We denken dat we met ons team nog meer levendigheid op de club kunnen creëren en willen daarbij ons steentje bijdragen aan het speelplezier bij de leden. De combinatie van bar en keuken zorgt voor een efficiëntere samenwerking wat gaat helpen bij evenementen. Daarbij kan er één visie doorgevoerd worden wat meer eenheid uitstraalt.”


Allereerst willen wij de sfeer in het clubhuis verbeteren.

Ross vertelt verder: "Door nieuw meubilair willen we het clubhuis multifunctioneel maken. Het moet een plek worden waar teams na hun training gezellig gaan borrelen, maar het moet ook mogelijk zijn om als ouder rustig een tijdschrift te lezen. Nu zijn er nog te veel dezelfde hoekjes en wij denken dat dit verbeterd kan worden. Daarbij willen we graag in de zomer het horecaplein uitbreiden. Afgelopen jaren is gebleken dat dit een echte toevoeging is geweest voor de club.”


Er gaan geruchten over een sportsbar, klopt dat?

"Dat klopt! Op korte termijn zullen we beginnen met het creëren van een ware sportsbar in het huidige restaurant met meerdere tv schermen. Dit moet weer de huiskamer van Hillegersberg worden”, geeft Koen aan. "Een gezellige borrel plek rond de openhaard waar ook heerlijk gegeten kan worden. Teams kunnen na de training genieten van koude pils of een goed glas wijn met natuurlijke een heerlijke snack. Het bier en wijn arrangement zal een upgrade krijgen met betere wijnen op de fles.”


Het restaurant zal dus omgebouwd worden naar een sportsbar waar borrelen meer de nadruk krijgt dan in het huidige concept. Nieuwe horecamanager Florian vertelt hierover: "De bedoeling is dat het borrelen zo gezellig is, dat men ook een hapje blijft eten. Daarbij zal er een goede borrelkaart komen met meer mogelijkheden, denk aan verschillende flammkuchen, charcuterie, etc. De sfeer zal iets informeler worden, kaarsjes, bier/wijn/borrel kaart op tafel, blik met bestek in plaats van ingedekte tafels.”


"Wij hopen in de winterstop ook de bar een facelift te kunnen geven. Dit zal onze gasten meer aantrekken bij binnenkomst en bieden wij hen een assortiment van deze tijd. Er zullen meer speciaal bieren op tap komen en een mooie wijnkoeling met lekkere wijnen voor de liefhebbers. Ook zal er een tweede koffie machine geïnstalleerd worden voor een hogere doorlooptijd op de drukke weekenden”, licht Florian verder toe.


"Daarnaast zullen wij onze horecaervaringen delen met het barpersoneel om ervoor te zorgen dat we de horeca op HC Rotterdam naar een nog hoger niveau kunnen tillen.”


Wat verwachten jullie van onze leden?

"We merken nu al veel nieuwsgierigheid bij de leden naar de nieuwe plannen. Dat is een goed teken”, reageert Koen gelijk. "De grootste doelstelling is dat de leden trots worden op de horeca op HC Rotterdam, als we dit kunnen bereiken dan is onze missie geslaagd. Uitspelende teams moeten weer terug naar de club komen omdat het daar gebeurt. "


"We hopen vooral ook meer ouders in het clubhuis te ontvangen”, gaat Koen verder. "We merken dat er vooral op trainingsdagen nog veel ouders in de auto blijven wachten. Het is aan ons om ervoor te zorgen dat het clubhuis een veel betere plek is.” 


Tot slot geeft het nieuwe horecateam aan ook de leden meer te willen betrekken in de activiteiten die we gaan organiseren. "Dus mochten jullie nog leuke ideeën hebben, laat het ons vooral weten!”


Namens het Bestuur en Clubmanagement wensen wij Ross, Koen, Florian en hun team veel succes met deze nieuwe uitdaging!


Het officiële tekenmoment


V.l.n.r. Carla Rodenburg (vice-voorzitter HC Rotterdam), Ross Heemskerk, Koen van Everdingen, Niels van Bladeren (penningmeester HC Rotterdam).


Voorwaarden & disclaimer