1-header.jpg Header foto 1.2.png Header foto 2.png

🏑 MO18-1, JO18-1 en MO16-1 behalen NK Zaal!

25-1-2023
Nieuwsafbeelding

Maar liefst drie jeugdteams van onze club zijn door naar het NK Zaal: MO18-1, JO18-1 en MO16-1! Van harte gefeliciteerd toppers!


De voorrondes van het NK zaalhockey worden aanstaande zaterdag en zondag voor de jeugd gespeeld, waarna ze op zaterdag 4 februari in Rotterdam en Den Haag strijden om een plaats in de finale. De finales worden een dag later – op zondag 5 februari – gespeeld in Den Haag. Zien wij jullie daar om de teams aan te moedigen?!


Coaches Jim van Ruiten (MO18-1), Lars Verboom (JO18-1) en Pieter Bos (MO16-1) vertellen hieronder meer over de aanloop van hun teams naar het NK.

 

Rotterdam M018-1, waar zullen we eens beginnen? 

Als regerend landskampioen (2020-2021) waren de verwachtingen aan het begin hoog gespannen. Alle facetten van het zaalhockey zijn aanwezig: een waanzinnige keeper, goede verdedigers, een corner en veel energie om te knallen! Na een rommelige start waarin meiden hebben mogen debuteren in D1 zijn wij geplaatst voor het NK en worden de puntjes op de I gezet. Het plan is duidelijk, de meiden weten waar ze aan toe zijn en de zwakke plekken van de tegenstander zijn gevonden. Vanaf nu zijn er geen excuses meer en dat gaan wij laten zien komende zondag. #bijzijnismeemaken ben jij erbij?!
Rotterdam JO18-01 als eerste in de poule naar het NK

Op de laatste speeldag wist JO18-01 de eerste plek te veroveren in de poule. Een uitdagend poule met Victoria en HDM. De jongens spelen aantrekkelijk zaalhockey met veel mooie combinaties. In de poule hebben ze ook goede leermomenten gehad. Als je 4-0 voorstaat en je verliest 5-4 dan weet je dat het zaalhockey is, maar de wedstrijd is nooit klaar. Je zal tot de laatste minuut scherp moeten zijn, dat is straks richting het NK heel belangrijk. Op het NK moet je alles winnen om in de finale te komen. Het waren goede lessen en wij zijn er klaar voor. We kunnen alle steun gebruiken dus kom ons aanmoedigen in Arnhem.
Voor Rotterdam MO16-1 was het NK nog niet in zicht, maar toen…

Op de helft van de competitie zag het er niet rooskleurig uit voor de MO16. Maar 4 punten uit 5 wedstrijden. Ondanks met vlagen goed spel bleef de beloning uit. En leek het spelen van het NK zaal erg ver weg. Eén ding was duidelijk. Nog mee willen doen is een stapje erbij. En dan minimaal 12 punten halen uit de resterende 5 potten om nog kans te maken. En dat is gelukt. De 4 wedstrijden die gewonnen moesten worden zijn allemaal de kant van Rotterdam op gevallen. Op de laatste dag ging het uiteindelijk op doelsaldo en door een 4-1 en 6-2 overwinning was de plek die recht geef op het NK zeker. Juiste moment gepiekt!
Wij wensen alle teams heel veel succes op het NK! Ben jij er ook bij om ze aan te moedigen? Check het hele programma hier.

Voorwaarden & disclaimer