1-header.jpg

Jeugdwedstrijden mogen ook op zondag

20-9-2015
Nieuwsafbeelding
De animo voor de hockeysport onder de jeugd is groot. Dit heeft ertoe geleid dat verschillende verenigingen bomvol zitten op de zaterdag. Zo vol, dat het niet altijd meer past. Dit geldt ook voor HC Rotterdam. Ook wij hebben op sommige zaterdagen meer teams dan wij daadwerkelijk kwijt kunnen. De KNHB is deze verenigingen tegemoet gekomen door jeugdwedstrijden op zondagochtend mogelijk te maken.

Wel onder de volgende strikte voorwaarden;
Zo mag een jeugd team maximaal twee keer per seizoen op een zondag worden ingedeeld en moet de wedstrijd uiterlijk drie weken van te voren bekend worden gemaakt. Daarnaast mag een wedstrijd op zondagochtend nooit later dan 11.00 uur starten.
Realiseer je goed dat als aan deze voorwaarden wordt voldaan, het uit- en thuis spelende team verplicht zijn om de wedstrijd op zondag te spelen.

Hierop zijn twee uitzonderingen;
1. Wedstrijden van topteams met een vast aanvangstijdstip mogen niet naar de zondag worden verplaatst.
2. Teams waarvan de coach zelf ook op zondag speelt, hoeven ook niet op zondag te spelen. De manager van het betreffende team moet hiertoe dan wel een verzoek bij de wedstrijdsecretaris Jeugd indienen, via [email protected]
Voorwaarden & disclaimer