1-header.jpg

Fatima Moreira de Melo Cup voor 1e en 2ejaars E teams

16-7-2020
Nieuwsafbeelding

HC Rotterdam is op zondag 6 september de trotse gastheer voor de strijd om de Fatima Moreira de Melo Cup, een evenement voor E-teams. Het is een evenement van Rotterdamse Sporticonen, de organisatie die door het eren van grote Rotterdamse sporters kinderen de mogelijkheid wil bieden te kunnen sporten. Aan het toernooi nemen niet alleen ongeveer dertig clubteams deel, maar ook een aantal schoolteams. Trainers van onze club hebben de afgelopen weken schoolteams met niet-hockeykinderen geholpen zich op het evenement voor te bereiden.
Dit toernooi is het grootste gratis hockeytoernooi van Nederland voor E-teams. Inschrijven kan via de website van het toernooi.

Het evenement is vernoemd naar Fatima Moreira de Melo, oud-international en oud-speelster van HC Rotterdam. Ze begon haar hockeycarrière bij Tempo’34 en speelde daarna bij Victoria, HGC en HC Rotterdam. Met Oranje heeft Fatima deelgenomen aan drie Olympische Spelen (Sydney-brons, Athene-zilver en Beijing-goud). Ook won ze met Oranje diverse Europese- en wereldtitels en de (destijds prestigieuze) Champions Trophy. Fatima kwam in totaal 257 keer uit voor het Nederlandse elftal.

Gerelateerd nieuws

22-11 ⛄ Mini's in de wintermaanden
Voorwaarden & disclaimer